Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 23. szerda, Zoltán

Elektromos autók

Újbuda   |   2016, január 20 - 13:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbuda SMART 11 Üzemeltető és Fejlesztő Nonprofit Kft. üzemeltetési feladatainak zökkenőmentes ellátása érdekében 2015. májusában gépjárműflottájának korszerűsítéséről döntött, a környezetbarát közlekedés jegyében környezettudatos megoldást keresett. Így esett a választás az elektromos gépjárművekre, a társaság célja olyan személygépkocsik üzembe állítása volt, melyek méltán képviselik a társaság környezetbarát szemléletét.

Ezzel a korszerűsítéssel a cég elérte, hogy a feladataink ellátásához szükséges utazások alkalmával a károsanyag-kibocsátás nullára csökkenjen.

A társaság céljai között szerepel az elektromobilitás támogatása, így ebben az évben az elektromos autók töltésére szolgáló töltőberendezések üzembeállítását tervezi, amely töltők használatát a XI. kerületi lakosság számára is elérhetővé teszi – támogatva a kerületi lakosok elektromos autó vásárlási kedvét.

Az önkormányzati tulajdonú cég célja, hogy a helyhatóság a Jedlik Ányos Klaszterhez csatlakozva támogathassa a hazai elektromos autózást. Ezzel együtt az önkörmányzati tapasztalatok alapján a javaslat a Jedlik Ányos Program megvalósítását is segíteni szeretné.

Nemcsak a Smart 11, hanem a szintén önkormányzati tulajdonú Prizma is lépéseket tett a szén-dioxid-kibocsátás mérséklése felé. A cég is beszerzett egy elektromos autót, amely a közhasznú társaság mobilitását teszi környezetbarátabbá.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.