Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. szerda, Hella

Elengedhetetlen a mainál hatékonyabb rendszer

Újbuda   |   2020, március 13 - 10:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hintsch György alpolgármester

Március közepétől hat héten át tart az Újbudai Tavaszi Nagytakarítás köztisztasági akció. Mi fog történni?
Az Újbuda Prizma munkatársai – közösen az FKF Zrt. dolgozóival – gépi és kézi szemétszedést végeznek, takarítógépekkel tisztítják meg a járdákat és útpadkákat, és le lehet adni a veszélyes, illetve elektronikai hulladékokat.

A közterületek megtisztítása mellett mivel támogatja az önkormányzat a lakosságot az akció keretében?
Az akcióba bekapcsolódhatnak a magánszemélyeknek és a társasházak is. Fahulladék-aprítékoló gép járja majd a kerületet, ezt házhoz hívhatják a lakosok, illetve fa komposztálókeretet lehet igényelni. Mindkét esetben a hirdetésekben feltüntetett telefonszámon kell bejelentkezni.

Lehet hasonló kezdeményezésekre számítani a jövőben?
Elkötelezettek vagyunk a tisztább, zöldebb Újbuda mellett, ezért további intézkedéseket teszünk. Többek között bővülni fog az Újbuda Prizma személyi állománya és takarítógéppark­ja. Fő feladatuk a közterületi rend fenntartása, valamint a parkok és zöldfelületek fokozott karbantartása lesz. Az önkormányzat sok megkeresést kap a helyi lakosoktól, amelyekben a környezetükben tapasztalt közterületi problémákról tájékoztatnak, így elengedhetetlen a mainál hatékonyabb rendszer, amelyen keresztül egyszerűen és gyorsan tudják jelezni a gondokat. Várhatóan néhány hónapon belül feláll a hibabejelentő applikáció, és a honlapon, illetve az önkormányzati zöldszámon való bejelentést is egységesítjük.


Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online tudományos konferencia a Műegyetemen  

Az Új Nemzeti Kiválóság Program támogatásával elért tudományos eredményeiket ismertették 18 szekcióban csaknem 180 műegyetemi előadáson a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ösztöndíjasai az intézmény szerdai online tudományos konferenciáján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.