Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 24. hétfő, Timót

Életről szóló mesekönyvet kaptak a táborozók Kamaraerdőn

Újbuda   |   2017, július 28 - 14:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

Sándor Kata társadalomismereti mesekönyvét kapták a Kamaraerdei napközis tábor lakói. Az adományozás az Erdők Uniója – Közösségi Tudat Fejlődését Segítő Alapítványhoz köthető; a könyv mellé színezőt és zsírkrétát is kaptak a gyerekek.

Az Erdők Uniója – Közösségi Tudat Fejlődését Segítő Alapítvány számos gyerektáborba eljuttatja Sándor Kata, Az Erdők Szövetsége című könyvét. Szabolcs Attila országgyűlési képviselő évek óta figyelemmel kíséri és segíti az alapítvány munkáját, így került sor a kamaraerdei táborban is a könyvcsomag átadására. Szerinte fontos felkészíteni a gyermekeket a társadalmi életre, amihez Sándor Kata könyve megfelelő támaszt nyújthat, ha a szülők nem ismerik pontosan például a nyugdíjrendszer, vagy az árverseny elveit. Az eseményen Csernus László önkormányzati képviselő is részt vett.

Az író és ajándékozási programot is vezető Sándor Kata elmondta, unokája nyolc évvel ezelőtti születésekor vetődött fel a mesekönyv gondolata. Közgazdászként úgy véli, a gyermeknevelésnek fontos része a társadalmi rendszerek megismertetése, amire a szülők nagy része nincs kellően felkészülve. Ezért alkotta meg az erdei állatokról szóló könyvét, amely a mikroközösségektől az Európai Unióig vezeti az olvasót, a mesélőt. Az ajándékcsomagokból Kamaraerdőn kívül a 22. kerületbe, illetve Gárdonyba is jutott.

B. Gy.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda vezetése nem támogatja a Tétényi úti üzletközpont eladását

Újbuda vezetése nem támogatja a Kelenföldi Városközpont eladását - derült ki Dr. László Imre újbudai polgármester legutóbbi, civilekkel folytatott nyilvános egyeztetésén. A kerület vezetője szerint a városközpont értékesítésére kiírt pályázatra nem érkezett olyan beadvány, amely összhangban lenne a környékbeliek deklarált elképzeléseivel, ezért a következő testületi ülésen javasolni fogja, hogy nyilvánítsák eredménytelennek a pályázatot. Mivel a romos állapotú üzletközpont felújítása továbbra is fontos cél, Újbuda arra kéri a fővárost, hogy a Kerületi Építési Szabályzat lakossági igényeken alapuló módosításáig ne adja el az ingatlant.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.