Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 14. kedd, Örs, Stella

Elhelyezték a lágymányosi versenyuszoda alapkövét

Újbuda   |   2014, április 4 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Versenyuszoda épül a lágymányosi Tüskecsarnok mellett. A tervezett sportlétesítmény alapkövét Simicskó István, Vígh László, valamint Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere helyezte el. A kerület vezetője az építendő sportkomplexumot Budapest egyik új ékkövének nevezte.

Elhelyezték a Tüskecsarnok mellett épülő lágymányosi versenyuszoda alapkövét. A XI. kerületben létesülő új budapesti uszoda egy 1000 nézőnek helyet adó 50 méteres versenymedencéből és egy 25 méteres, állítható medencefenékkel kialakított bemelegítő- és tanmedencéből áll majd. - A 3 milliárd forintból, teljes mértékben állami forrásból megvalósuló uszoda a tervek szerint 2015 első félévében nyílik meg - mondta Vígh László kormánybiztos, az építtető Nemzeti Sportközpontok főigazgatója. Hozzátette: jól halad a Tüskecsarnok építése is, az építmény várhatóan szeptemberre készül el. Már befejezték a földmunkákat, kicserélték a csarnok tetején az üveglapokat, valamint a légtechnika elavult berendezéseit is.

Vígh László kitért arra is, hogy az uszodával létrejövő multifunkciós sportkomplexum nemcsak a versenysportot, hanem az egyetemi, az utánpótlás- , a szabadidő- és a tömegsportot is szolgálja majd, a két létesítmény együttesen húsz-huszonegy sportágnak adhat otthont, köztük a kézilabdának, a jégkorongnak, a vívásnak és a birkózásnak.

Simicskó István sportért felelős államtitkár úgy fogalmazott, hogy a Tüskecsarnokkal és a mellette felépülő uszodával olyan hiánypótló, multifunkciós létesítmény jön létre, amely nemcsak Újbuda, hanem az ország új sportfellegvára is lesz. Hangsúlyozta, hogy a kormány stratégiai ágazatként tekint a sportra, és számára az egyetemi és főiskolai hallgatók sportolási lehetőségeinek megteremtése is kiemelten fontos feladat.

Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere szerint a létesítmény rendkívül fontos a kerület számára, ahol mindent megtesznek azért, hogy fejlesszék a sport infrastruktúráját. - Büszke vagyok arra, hogy a beruházás a végéhez ért. Újbuda egyik ékköve lesz a sportkomplexum – mondta.

A Tüskecsarnokot 1993-ban kezdték építeni, ám a beruházás 1996-ban leállt. A kormány 2012-ben döntött arról, hogy a félbemaradt építkezést folytatni kell. A teljes beruházás az uszodával együtt 8,9 milliárd forintba kerül majd.

Újbuda/MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Töretlen az újbudai tűzoltók sportkedve  

Rendkívül aktív a sportélet a XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. Az állomány részére a nemrég önkormányzati segítséggel felújított, modern konditerem áll rendelkezésre, amely számos lehetőséget biztosít a rövidebb és hosszabb távú versenyekre való felkészülésben egyaránt.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.