Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 11. szerda, Árpád

Elismerés az intézményvezetőknek

Újbuda   |   2018, január 4 - 12:44
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Gazdagréti Közösségi Házban rendezték meg az ünnepek előtt a kerületi intézményvezetők karácsonyát. Ilyenkor hagyományosan jutalmat kapnak az önkormányzati fenntartású szociális intézmények, a Gazdasági Műszaki Ellátó Szolgálat, az Újbudai Közterület-felügyelet és a kerületben működő közoktatási intézmények vezetői.

A rendezvényen először a Gazdagrét-Csikihegyek Általános Iskola negyedikes tanulói mutatták be karácsonyi műsorukat, majd Hoffmann Tamás köszöntötte a vendégeket. Tartalmas és kemény évet zárunk – mondta a polgármester, majd megköszönte az intézményvezetőknek a lelkiismeretes munkát. Kiemelte az intézmények eredményeit, hozzátéve: az önkormányzat a jövőben is arra törekszik, hogy fejlessze az infrastruktúrát, új lehetőségeket teremtsen a színvonal fenntartására és növelésére. Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője is méltatta az

intézményvezetők értékteremtő munkáját, és sok sikert kívánt a következő év kihívásainak leküzdéséhez.

Az ünnepségen négyen kaptak mesterpedagógusi címet, őket külön üdvözölte a közösség és az önkormányzat nevében Hoffmann Tamás, Simicskó István és Molnár László alpolgármester. Az Újbudai Idősek Házának nyugdíjba vonuló vezetőjét, Cseriné Demény Annamáriát is közösen búcsúztatták, megköszönve neki a négy évtizedes kemény munkát.

A rendezvény előtti képviselő-testületi ülésen döntött az önkormányzat az iskolák igazgatóinak újbóli megbízásáról, ezt is ekkor nyújtották át ünnepélyes keretek között az érintetteknek.

Győrffyné Molnár Ilona, az önkormányzat humánszolgálati igazgatója lapunknak elmondta: büszkeséggel tölti el, hogy nagyon jó az együttműködés az önkormányzat és a kerületben működő oktatási intézmények között. Az új évben sok fontos feladatot kell közösen megoldani, de ebben a légkörben biztosan meg tudnak felelni az új követelményeknek, és meg lehet ismételni a 2017-es sikereket.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.