Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 27. kedd, Szabina

Elismerő címet kaphatnak a felelős vállalkozások

Újbuda   |   2017, május 26 - 11:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

A cégek társadalmi, illetve környezeti felelősségvállalás terén végzett munkáját is díjazza mostantól Újbuda Önkományzata. A képviselő-testület legutóbbi ülésén szavaztak erről a városatyák. Döntöttek tovább banki hitel felvételéről és vissza nem térítendő fővárosi támogatás aláírásáról is.

A képviselő-testület úgy határozott, hogy Újbuda Önkormányzata létrehozza a Felelős Vállalkozás Újbuda elismerő címet. Ezt olyan XI. kerületi kis-, közép- és nagyvállalatoknak adományozza, amelyek kiemelkedő lépéseket tesznek a társadalmi vagy a környezeti felelősségvállalás terén. A cím megalapításával a kiírónak az is a szándéka, hogy biztassa azokat a cégeket, amelyek most teszik meg az első lépéseket e téren. Csernus László, az önkormányzat CSR-tanácsnoka lapunknak elmondta: Újbuda Önkormányzata évek óta támogatja azon civil és vállalati együttműködések kialakítását, amelyek az esélyegyenlőségi elvek alapján a kerületben élő hátrányos helyzetű emberek életminőségének javítását célozzák. E folyamat egyik kiemelt szakmai programja a 2016-ban elindított Esélyek Utcája, amelyben az önkormányzat ösztönző és koordináló szerepével erősíti a helyi közösségeket, a civil, illetve vállalati szférát. – A projekt alatt aktív közreműködőként kívánjuk bevonni az Esélyek Utcájába mind a helyi gazdasági élet, mind pedig a helyi civil szektor szereplőit, hiszen értéket termelnek, munkahelyeket hoznak létre, adófizetésük és társadalmi szerepvállalásuk során hozzájárulnak Újbuda fejlődéséhez – emelte ki Csernus László.

Újbuda Önkormányzata 140 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert a Gazdagréti tér megújítására a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatán. A testület felhatalmazta a polgármestert, hogy a támogatás lehívásához szükséges együttműködési megállapodást megkösse, illetve hogy a szerződést aláírja. A grémium arról is döntött, hogy az önkormányzat kezelésében lévő 240 kilométernyi belterületi úthálózat átfogó felújításához, valamint a Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont 1/1 tulajdoni hányadának megszerzéséhez két év alatt összesen 2,5 milliárd forint fejlesztési célú banki hitelt kíván felvenni. Kerékgyártó Gábor, a Pénzügyi és Jogi Bizottság elnöke elmondta: ma rendkívül alacsony kamattal lehet banki hitelhez jutni, az évről évre növekvő helyi adóbevételek pedig lehetővé teszik, hogy a kerület gond nélkül tudjon törleszteni. Az ellenzéki képviselők viszont aggályukat fejezték ki, amiért az előterjesztés sürgősséggel került a testület elé, így állításuk szerint nem volt elég idejük annak részletes áttanulmányozására.

V. L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online fogadóóra dr. László Imrével  

2020november0409:00
»
2020november0410:00

Az online fogadóórák sorát ismét László Imre polgármester folytatja. Beszámol az elmúlt egy hónap eseményeiről, döntéseiről, illetve válaszol az Önök kérdéseire. Ezeket már most feltehetik itt az oldalon Messenger üzenetben vagy az élőben közvetített fogadóóra alatt kommentben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.