Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 13. vasárnap, Antal, Anett

Elképesztő focimérkőzés a Bliss Alapítványnál

Újbuda   |   2019, április 5 - 10:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

Rögtönzött focimérkőzést tartottak a Bliss Alapítvány iskolájának, Zöld csoportjában április 2-án. A kupáért halmozottan sérült, mozgás és beszédfogyatékos iskolások versengtek.

Kedd reggel váratlan helyzet állt elő a Bliss alapítvány iskolájában, a Neszmélyi úton. Egyszerre két óraadó tanár is lebetegedett, ezért a halmozottan sérült, mozgás és beszédfogyatékos iskolások rögtönzött, speciális futballmérkőzésen vettek részt. A meccs végig nagyon szoros volt, mindkét csapat fantasztikusan játszott, a végeredmény döntetlen (1-1) lett. A játék élménye mellett, olyan céljai is voltak a „Bliss Kupának”, mint például a mozgás fejlesztése, az önbizalom és a sikerélmény növelése.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

"A legszebb konyhakertek"  

“A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertje országos program az otthoni kertművelés értékére irányítja rá a figyelmet. A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.