Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 8. szombat, Mihály

Előtérben a hivatali esélyegyenlőség

Újbuda   |   2014, július 11 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megváltozott munkaképességűeknek teremt álláslehetőséget Újbuda Önkormányzata. Jelenleg két látássérült alkalmazottja van a Polgármesteri Hivatalnak és további nyolc megváltozott munkaképességű munkavállaló felvételét szavazta meg a képviselő-testület.

Növeli megváltozott munkaképességű dolgozóinak létszámát Újbuda Önkormányzata. A képviselő-testület döntése alapján számuk tízre emelkedhet a jövőben. A döntés célja az érintett csoport esélyegyenlőségének növelése, valamint a rehabilitációs hozzájárulás kiváltása. A Hivatal állományában jelenleg 2 fő megváltozott munkaképességű munkavállaló dolgozik.

Hoffmann Tamás polgármester elmondta: szemléletváltást célzó intézkedéseink nemcsak a megváltozott munkaképességű, fogyatékos emberekkel kapcsolatban előremutatóak, hanem a toleranciára való képesség is fejlődik a hivatalban. Hozzátette: ennek köszönhetően befogadó és sokszínű munkahellyé válik az önkormányzat.

A hivatalban fontos a dolgozók felkészítése a fogyatékosság tudatos kezelésére. Partneri kapcsolat ápolnak több, fogyatékosokkal foglalkozó érdekképviseleti- és szolgáltató szervezettel, társadalmi integrációt segítő szemléletformáló tréningeket, rendezvényeket szerveznek, melyeken a hivatal munkatársai is részt vesznek. Az önkormányzat Esélyegyenlőségi Terve kitér a megváltozott munkaképességűek, illetve fogyatékos foglalkoztatásához szükséges fejlesztési folyamatokra, ami hozzájárult ahhoz, hogy Fogyatékos-barát Munkahely címet kapott nemrég a hivatal.

2013. december 3-án, a Fogyatékos Emberek Világnapján szemléletváltást kezdeményező programot indított Újbuda Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával, a Nem Adom Fel Alapítvánnyal és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Kft.-vel. A kezdeményezéshez eddig 40 önkormányzat csatlakozott. Az együttműködők vállalták, hogy idén újabb minimum két főt foglalkoztatnak, ezzel is elősegítve az érintettek munkaerőpiaci integrációját.

Az új dolgozók felvételnél fontos a munkakör és a munkakörnyezet megfelelő előkészítése, az akadálymentesítés, a meglévő munkatársak „érzékenyítése”. Ennek érdekében eddig 160 hivatali alkalmazott vett részt a Nem Adom Fel Alapítvány szemléletformáló tréningjein.

Újbuda

Előtérben a hivatali esélyegyenlőség

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Pro Communitate és Pro Urbe díjakat

Horváth György, a Kelenföldi Egyesület Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke kapta idén a „Pro Urbe Újbuda” kitüntetést. A Kelenföldi Városközpont lakóépület-rehabilitációja területén kifejtett munkája, valamint a kerületi polgárok életkörülményeinek javításáért, a városrész szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett kiemelkedő tevékenysége miatt részesült az elismerésben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.