Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 28. vasárnap, Elemér

Első Óra program a Fonóban

Újbuda   |   2017, október 12 - 17:58
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Fonóban Mihó Attila és barátai péntek esti koncertjével útjára indul útjára az Első Óra program, amely az Utolsó Óra 20. évfordulós sorozata mellett a fiatal generációt mutatja be az értékteremtés jegyében.

Idén 20 éves az Utolsó Óra program, Európa legnagyobb egységes hangszeres népzenei gyűjtése, amely a Fonóban zajlott 1997 és 2001 között. Míg az Utolsó Óra missziója az értékmentés, addig az Első Óra célja az értékteremtés: fiatal, tehetséges előadók és zenekarok kapnak bemutatkozási lehetőséget önálló koncertekkel, táncházakkal, első lemezük bemutató koncertjeivel az Első Óra szellemiségében szervezett alkalmakon. A tehetséggondozás jegyében elindított sorozat célja olyan előadók és zenekarok támogatása, akik tehetségüket már bizonyították, nívós szakmai elismerések birtokosai, hiteles közvetítői magyar népzenei örökségünknek.

A sorozat első programjai:

Október 13.

Mihó Attila és barátai lemezbemutató koncert

Október 14.

Kalász Banda lemezbemutató koncert

November 24.

Csizmadia Anna lemezbemutató koncert

November 25.

Sarjú Banda Tini Táncház

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A Magyar Parasport Napját ünnepeltük  
 

Február 22-én ünnepeljük 2017 óta a Magyar Parasport Napját. 1970. február 22-én, ugyanis ezen a napon alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.