Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. péntek, Petra

Elsötétítéssel indult a Purim

Újbuda   |   2016, március 24 - 11:58
Nyomtatóbarát változatSend by email

Purim címmel szervezett zsidó kulturális fesztivált a Karinthy Színház, a nyitóeseményre március 21-én került sor. Hét nap alatt összesen 21 színházi előadáson, táncprodukción, koncerten és gyermekfoglalkozáson vehet részt a közönség.

Az Elsötétítés című darabbal nyitották meg a Karinthy Színház Purim Fesztiválját. A darab egy keresztény nő és egy zsidó férfi nehézségeit mutatja be a harmadik zsidótörvény idején. A szívszorító produkciót Karinthy Ferenc Gellérthegyi álmok című műve követte, amelyet a KoMód Színház álmodott színpadra. Az egyhetes eseményre olyan darabokat válogattak össze, amelyek mindegyike a zsidóság kérdését feszegeti, különböző korokban és élethelyzetekben. - A Holokauszt emlékévet a Karinthy Színház az Anna Frank jegyzetek című előadással nyitotta meg 2012-ben és úgy gondoltuk a Purim Fesztivál méltó utódja lehet ennek a nagy sikerű kezdeményezésnek. Olyan fesztivált szerettünk volna megvalósítani, amely a legkisebbektől az idősebbekig minden korosztályt megszólít, és amely megismerteti az érdeklődőkkel a zsidóság történetét, életvitelét illetve hazai jelenlétét - fogalmazott Karinthy Márton, a rendezvény ötletgazdája, színházigazgató.

K.A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.