Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 6. csütörtök, Ivett, Frida

Emlékidőző: Miske Emő kiállítása Albertfalván

Újbuda   |   2017, október 20 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Október 18-án nyitották meg Miske Emő “Emlékidéző” című kiállítását az Albertfalvi Közösségi Ház Kályha galériájában. A kerületben élő festőművésznek ez volt az első kiállítása Újbudán, és kapcsolódott a Magyar Festészet Napja rendezvénysorozathoz..

Miske Emő ifjú kora óta fest, közel húsz éve lépett színre első kiállításaival az irodalommal, oktatással, drámapedagógiával is foglalkozó alkotóművész. Jellemzően nem csak önmagának alkot, hanem kortárs alkotók versesköteteit, irodalmi lapok oldalait is illusztrálja. A művésznő ahogy a munkájában polihisztor, a művészvilágban is ezt valósítja meg a műfajok összekötésével.

A kiállítást a Nyugat PLUSZ független szépirodalmi folyóirat főszerkesztője, Szabó Zoltán Attila nyitotta meg, Hesch László gitáron játszott.
A festészet iránt érdeklődők Miske Emőke képeit melett Szabó György alkotásait is megtekinthetik az   Albertfalvi Közösségi Házban. A szintén újbudai festőművész két éve, 64 évesen jelentkezett az Újbuda újság 60+ rovatának felhívására, és lett a Kelenvölgyi Festőiskola tanulója. A nyugdíjas gépészmérnök egész életében rajzolt, de tervek helyett most valódi műalkotásokat hoz létre.

D.  B.  S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Nagyon fontos feladatunk a szemléletformálás  

Újbuda Önkormányzata saját programokkal is fellép mindenféle hátrányos megkülönböztetés ellen. A kerület esélyegyenlőségi koncepciójáról, terveiről Bakai-Nagy Zita alpolgármesterrel beszélgettünk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.