Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 22. kedd, Móric

Energetikai fejlesztés indulhat négy újbudai óvodában

Újbuda   |   2017, március 23 - 13:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

Támogatásokról, parkolóhelyek számáról, pénzeszközök átadásáról, óvodai fejlesztésekről döntött a képviselő-testület legutóbbi ülésén március 23-án.

Sürgősséggel tárgyalta majd megszavazta a képviselő testület azt a dokumentumot, amely a Budaörsi-Budapest út kereszteződésében épülő körforgó megépítését célozza, és amelyben az önkormányzat pénzeszközötöket ad át a szomszédos önkormányzatnak. Négy kerületi óvoda energetikai fejlesztését szolgáló támogatási szerződés megkötését is támogatta a grémium, továbbá azt is, hogy a Gazdagréti tanuszoda építésével kapcsolatban a jövőben együttműködési megállapodások szülessenek az illetékes országos szakintézményekkel.

Kiderült az is, hogy a 2017-es közművelődési feladatok végrehajtásához szükséges támogatásokat előfinanszírozással az idei büdzsé terhére kapják meg az erre kijelölt vállalkozások. A képviselők a Sasad-Liget lakóparkkal kapcsolatban a közeli parkolóhelyekről is döntöttek: a szabályozási terv javaslatai a lakópark területén a lakásnagyság függvényében differenciáltan kívánják a parkolóhelyek számát megállapítani. A településfejlesztési koncepcióról szóló határozat alapján a testület meghatározta, hogy a különböző építészeti, tervezési munkák során, ki miért felelős, milyen jogosultságai vannak a főépítésznek, az önkormányzatnak, továbbá milyen út vezet egy esetleges módosítási kérelem befogadásáig. A zárt ülés előtt a képviselők egy Törökbálinti úti társasház előtti terület közterület-használati díj támogatásáról is szavaztak. További részletekről az Újbuda újság következő számában olvashatnak.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Tesztek és módszerek: Az igények nőnek, a lehetőségek szűkülnek  

Ezentúl 19 500 forintnál nem lehet többet kérni a koronavírustesztért – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a szeptember 16-i kormányülés után. A döntés nagyon megosztotta az érintetteket. Miközben a lakosság jelentős részének ez még így is megfizethetetlen, addig a magánegészségügy szereplői közül többen fontolgatják, hogy kilépnek a piacról, a hatósági ár ugyanis nem mindig fedezi a költségeket. Az egyre aggasztóbb járványhelyzetben viszont a tesztelési kapacitások növekedésére volna szükség, miután az állam lehetőségei végesek, van, hogy egy hét is kell a hatóságilag elrendelt teszt eredményének megszületéséhez.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.