Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Energetikai fejlesztés indulhat négy újbudai óvodában

Újbuda   |   2017, március 23 - 13:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

Támogatásokról, parkolóhelyek számáról, pénzeszközök átadásáról, óvodai fejlesztésekről döntött a képviselő-testület legutóbbi ülésén március 23-án.

Sürgősséggel tárgyalta majd megszavazta a képviselő testület azt a dokumentumot, amely a Budaörsi-Budapest út kereszteződésében épülő körforgó megépítését célozza, és amelyben az önkormányzat pénzeszközötöket ad át a szomszédos önkormányzatnak. Négy kerületi óvoda energetikai fejlesztését szolgáló támogatási szerződés megkötését is támogatta a grémium, továbbá azt is, hogy a Gazdagréti tanuszoda építésével kapcsolatban a jövőben együttműködési megállapodások szülessenek az illetékes országos szakintézményekkel.

Kiderült az is, hogy a 2017-es közművelődési feladatok végrehajtásához szükséges támogatásokat előfinanszírozással az idei büdzsé terhére kapják meg az erre kijelölt vállalkozások. A képviselők a Sasad-Liget lakóparkkal kapcsolatban a közeli parkolóhelyekről is döntöttek: a szabályozási terv javaslatai a lakópark területén a lakásnagyság függvényében differenciáltan kívánják a parkolóhelyek számát megállapítani. A településfejlesztési koncepcióról szóló határozat alapján a testület meghatározta, hogy a különböző építészeti, tervezési munkák során, ki miért felelős, milyen jogosultságai vannak a főépítésznek, az önkormányzatnak, továbbá milyen út vezet egy esetleges módosítási kérelem befogadásáig. A zárt ülés előtt a képviselők egy Törökbálinti úti társasház előtti terület közterület-használati díj támogatásáról is szavaztak. További részletekről az Újbuda újság következő számában olvashatnak.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.