Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 24. hétfő, Timót

Éremeső a varini 3D íjász Európa Bajnokságon

Újbuda   |   2019, augusztus 29 - 09:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

A szlovákiai Varin településen rendezték meg a 3D Íjász Európa Bajnokságot augusztus 20-25 között. A versenyre tizenöt országból mintegy 500 íjász érkezett, hat csapatéremből öt a magyar indulókhoz került.

Egyéniben 28 aranyat, 19 ezüstöt és 11 bronzérmet szereztek a magyar íjászok a 3D Íjász Európa Bajnokságon Varinban. A versenyen részt vett a XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szerkezelője, Balogh Attila tűzoltó törzszászlós is, a KLT csapat tagjaként. Balogh egyéni felnőtt férfibarebow kategóriában Európa bajnoki III. helyezést ért el, a KLT csapata ötödikként végzett a 42 induló csapat közül.

KLT csapat tagjai:

Kiss László, Györgyné Kereszt Piroska, Balogh Attila tű. tzls., Orosz Krisztián

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda vezetése nem támogatja a Tétényi úti üzletközpont eladását

Újbuda vezetése nem támogatja a Kelenföldi Városközpont eladását - derült ki Dr. László Imre újbudai polgármester legutóbbi, civilekkel folytatott nyilvános egyeztetésén. A kerület vezetője szerint a városközpont értékesítésére kiírt pályázatra nem érkezett olyan beadvány, amely összhangban lenne a környékbeliek deklarált elképzeléseivel, ezért a következő testületi ülésen javasolni fogja, hogy nyilvánítsák eredménytelennek a pályázatot. Mivel a romos állapotú üzletközpont felújítása továbbra is fontos cél, Újbuda arra kéri a fővárost, hogy a Kerületi Építési Szabályzat lakossági igényeken alapuló módosításáig ne adja el az ingatlant.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.