Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 18. kedd, Piroska

Esélyek utcája a Szegletben

Újbuda   |   2021, november 3 - 12:59
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata évek óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az esélyegyenlőség elve alapján a hátrányban élők, nehézséggel küzdők életminőségét a civil és a vállalati partnereivel közösen javítani tudja.

Ez a tenni akarás hívta életre az Esélyek utcája elnevezésű programot is melyet évről évre megrendez az önkormányzat együttműködő partnereivel. Október 28-án, a Szeglet Közösségi- és Élménytérben rendezett találkozón Bakai-Nagy Zita alpolgármester köszöntötte a szakembereket, civil szervezetek és együttműködő cégek képviselőit, majd Dr. Lehoczky Péter Gábor a Szent Kristóf Szakrendelő Főigazgatója a Covid19 kapcsán a munkaegészségügy és mentális egészség témájában tartott előadást. A DOWN Alapítvány képviselője, Magyari Tímea az inkluzív szolgáltatástervezés témában adott elő. Ismertetőjében többek között szó volt arról, hogy a fogyatékkal élők milyen kihívásokkal nézhetnek szembe például hivatalos ügyintézések kapcsán és hogyan lehet őket támogatni egy-egy hasonló szituációban.
A rendezvénynek idén a Szeglet Közösségi- és Élménytér adott otthont, amely nem csupán egy rendezvényhelyszín, hanem olyan társadalmi vállalkozás, amely számos érzékenyítő előadásnak és csoportfoglalkozásnak ad otthont.
Az Esélyek utcája kerekasztalbeszélgetéssel zárult, ahol a jelenlévő szervezetek, cégek képviselői a közös munka, az együttműködés lehetőségeit beszélték át.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Új vezető az újbudai közterület-felügyelet élén  

Január 1-jétől új igazgatója van az Újbuda Közterület-felügyeletnek. Szabó Róbert György „a munkakört korábban ideiglenesen már megbízhatóan ellátta, igazgatóhelyettesként releváns hely- és állományismerettel, szakmai kompetenciákkal és elhivatott munkaattitűddel rendelkezik” – áll a kinevezéséről szóló képviselő-testületi határozatban. A vezetői poszton Kozma Leventét váltotta, aki tavaly február 1-jén lépett hivatalba.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.