Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 25. szombat, Pál

Étel-Mozgás-Élet – Újbudáról indult az országos roadshow

Újbuda   |   2018, május 8 - 11:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Magyar Bölcsődék Egyesülete is csatlakozott a Családok Éve programsorozathoz. Étel - mozgás - élet címmel pályázott egy 21 helyszínes országos roadshow családi programjainak megvalósítására, a program a bölcsődés korú gyermekek egészséges életmódra nevelését segíti. A roadshow nyitórendezvényét a Bikás parkban tartották május 5-én.

Az Étel - mozgás - élet program lényege, hogy a családok is tehetnek azért, hogy a felnővő generációk egészségesebben étkezzenek, többet mozogjanak, életminőségük jelentősen javuljon. A Magyar Bölcsődék Egyesülete a családokkal való együttműködésnek olyan új formáját kívánja ezzel a programsorozattal megvalósítani, amely a bölcsődei kisgyermeknevelés bemutatásával a szülői kompetencia erősödését szolgálja. - A család erős kötelék, ami összefűz. A bennünket körül ölelő világról, környezetünkről, táplálkozásról szerzett ismereteinek, szokásaink, generációkon átívelő hagyományaink, mind-mind a családban szerzett tapasztalatainkon alakulnak. A bölcsődés korosztály fejlődésében különösen jelentős szerepet tölt be a táplálkozás és a mozgás ezért ez a programsorozat erre a két területre fókuszál - állítják.
A szervezők úgy gondolják, hogy a két elem megvalósítása a résztvevők számára lehetőséget nyújt a személyes tapasztalatok szerzésére, megosztására, megvitatása, a számukra nehézséget okozó kérdések feltárása, megválaszolása mellett a szemléletformálásra is.
A Bikás parkban a kreatív foglalkozások, érdekes előadások mellett a gyerekeknek lehetőséget biztosítottak a mozgásra, a szülők pedig egy profi chef segítségével finom és egészséges ételeket főzhettek a helyszínen felállított sátorban, és közösen el is fogyaszthatták azokat. A résztvevők sok jó tanács és hasznos információ mellett egy receptfüzetet is kaptak, amelyben a szülőket arra biztatják, hogy egészségesebb ételeket készítsenek gyermekeiknek.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.