Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 24. szombat, Salamon

Év végi jutalom a rend őreinek

Újbuda   |   2015, december 18 - 14:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kétszáz rendőr, kormánytisztviselő és közalkalmazott kapott év végi jutalmat az önkormányzat jóvoltából.

A nemrég kinevezett rendőrkapitány, Liskány Csaba r. alezredes szerint példaértékű Budapesten az önkormányzat hozzáállása a rendőri munkához. Állítása szerint kimagasló szakmai tudással rendelkező, kellően feltöltött állományt vett át az elmúlt másfél hónapban. – Igyekszünk sokat tenni azért, hogy Újbudán tudjuk tartani a rendőröket – mondta Hoffmann Tamás polgármester, aki szerint ezt jól tükrözi a rendőrség a köztereken való állandó jelenléte. Úgy véli, elég sokan járőröznek a kerületben gyalogosan és autóval is. Hozzátette: az önkormányzat a jutalmakon túl is támogatja a rendőrök a munkavégzését.

Liskány Csaba r. alezredes a jövő évre vonatkozóan kiemelt feladatnak tartja a személyi állomány megtartását, és hogy egy stabil vezetői állomány jöhessen létre, amelyhez szerinte, minden feltétel adott. Ezen túlmenően a betöréses lopások, a gépjármű lopások, feltörések megakadályozása és felderítése a cél. A rendőrkapitány azt szeretné elérni, hogy Újbuda az egyik legbiztonságosabb kerületté váljon.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online formában emlékezünk meg '56-ról  

A járványveszély miatt idén elmarad a nyilvános megemlékezés a Móricz Zsigmond körtéren, de az 1956-os forradalom kitörésének 64. évfordulójáról igyekszünk méltó módon megemlékezni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.