Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 4. szombat, Ulrik

Évzáró az UPI-ban: elismerték a pedagógusokat

Újbuda   |   2014, július 1 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Megtartotta az Újbudai Pedagógiai Intézet (UPI) a szakmai tanévzáróját, melyen részt vettek a kerület vezetői, iskolaigazgatói és szakmai vezetői is.

Régi hagyomány, hogy az év végén elismerik a kiváló munkát végző pedagógusokat, emellett a rendezvényen ünnepélyes búcsút vettek azoktól a kollégáktól is, akik idén vonulnak nyugdíjba. 

Simicskó István sportért felelős államtitkár szerint idén hatalmas teljesítményt vittek véghez a pedagógusok, hiszen átvészelték a fenntartóváltást és a köznevelési szféra átszervezését. - Budapesti és országos eredményekben is jól látható, hogy a tanárok magas színvonalon végzik munkájukat, de sikerükhöz hozzájárulnak a szorgalmas gyerekek és a támogató szülők is - mondta az államtitkár. 

Gyurcsó Zsuzsa, az Újbudai Pedagógiai Intézet vezetője arról számolt be, hogy ebben az évben jelentős kitüntetést kapott az intézet. Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter a Pedagógus Nap alkalmából adott át elismerő oklevelet az intézet pedagógusközösségének felelősségteljes, példamutató munkájuk elismeréseként. - Ez rendkívül nagy megtiszteltetés, különösen annak tudatában, hogy a nagy változásokkal járó időszakban nem volt egyszerű helyt állni. Ebben nagy segítségünkre volt minden pedagógus, szakmai vezető, kerületünk vezetőivel és képviselőivel együtt - tette hozzá az UPI igazgatója.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Pro Urbe Újbuda és Pro Communitate Újbuda díjakat

Rangos kitüntetéssel ismerte el az önkormányzat a kerület fejlődéséért, az újbudaiak életkörülményeinek javításáért, szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett több évtizedes munkát. Az elismeréseket a B32 Galéria és Kultúrtérben adták át július 2-án.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.