Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 18. vasárnap, Andrea, Ilma

Felelős vállalkozásokat díjaz Újbuda

Újbuda   |   2017, június 28 - 10:05
Nyomtatóbarát változatSend by email

„Felelős Vállalkozás Újbuda” címmel, első alkalommal hirdet pályázatot Újbuda Önkormányzata. A pályázat olyan kerületi vállalkozásokat szólít meg, akik kiemelkedő lépéseket tesznek a társadalmi felelősségvállalás, illetve a környezeti fenntarthatóság különböző területein. A nyerteses a pénzdíjazás mellett egy évig használhatják a Felelős Vállalkozás Újbuda címet és emblémát.

A díj célja, hogy elismerje azokat a cégeket, amelyek aktívan és cselekvően tesznek a társadalomért, a környezetért, a munkavállalókért, felelősséget éreznek a jövő generációjáért mind tágabb, mind szűkebb környezetükben, Újbudán – mondta el Csernus László, CSR tanácsnok.

A díj megalapításával a kiíró egyértelmű szándéka, hogy a példaértékű szervezetek és programok bemutatásával, elismerésével biztassa azokat a vállalatokat, akik még csak most kezdik megtenni az első lépéseket a felelősségvállalás terén. Az önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy hosszútávon minden szektor és szervezet hozzájáruljon ahhoz, hogy egy aktív, törődő és felelősségteljes élet alakuljon ki Újbudán, amely példaértékű tud lenni más kerületek, városok számára is.

A pályázat során elnyerhető díjak

A címeket minden vállalati kategóriából (kisvállalat, közepes vállalat, nagyvállalat) egy szervezet nyerheti el, amelyeket az önkormányzat az aktuális költségvetésének terhére összesen 1 millió forinttal támogat: kisvállalat 500 ezer Ft, a közepes vállalat 300 ezer Ft, a nagyvállalat pedig 200 ezer Ft összegű díjban részesül.

A nyertes vállalatok jogot szereznek arra, hogy használhassák a Felelős Vállalkozás Újbuda címet és logót is.

Pályázatokat az alábbi beavatkozási területeken lehet benyújtani:

  • Esélyegyenlőség megteremtése (nők, hátrányos helyzetben élők, fogyatékos emberek, megváltozott munkaképességűek, roma és más nemzetiségek)
  • Családbarát szemlélet, magánélet és a munkahelyi feladatok összehangolása
  • Egészségmegőrzés, egészség-fejlesztés, egészséges életmódra nevelés (sport)
  • Környezetvédelem, zöld munkahely programok
  • Civil szervezetekkel való együttműködés a társadalmi és/vagy környezeti fenntarthatóság megteremtéséért
  • Egyéb társadalmi és/vagy környezeti fenntarthatóságot szolgáló programok

A pályázatokat 2017. szeptember 20-áig várja az önkormányzat, az elismerés átadására november 11-én, a Kerület Napja alkalmából kerül sor. További információ:http://eselyekutcaja.ujbuda.hu/

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Törőcsik Maritól búcsúzunk  

Újbuda díszpolgára, minden idők egyik legjobban elismert és díjazott művésze, akire méltán lehetünk büszkék itthon és a világ bármely pontján, április 16-án örökre elhagyott minket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.