Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 29. vasárnap, Aguszta

Felértékelődnek az ingatlanok a városrehabilitáció során

Újbuda   |   2017, április 19 - 09:52Nyomtatóbarát változatSend by email

A korábban kevésbé népszerű városrészek is vonzóvá válhatnak a lakást keresők körében a köztérfelújítások és városrehabilitációs programok eredményeképpen - hívta fel a figyelmet az OTP Ingatlanpont.

Az ingatlanközvetítő hálózat elemzésében kiemelte: a Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, hogy 5,5 milliárd forinttal támogat 32 budapesti köztér-megújítási programot. A főváros minden kerületében várható olyan rekonstrukció, amely már középtávon hatással lesz a környék ingatlanáraira. A zöldterület-fejlesztési és rehabilitációs projektek egyik leglátványosabb hozadéka, hogy idővel a környező lakások árai is emelkedésnek indulnak - hangsúlyozták. Befektetési célból jó vételnek számítanak azok az akár rossz állapotú és kevésbé értékes lakások, amelyek egy jövőben fejlesztendő területen vannak, ezek esetében a nyereség az általános piaci árnövekedéssel járó hasznot is meghaladhatja - idézi a közlemény Valkó Dávidot, az OTP Ingatlanpont vezető elemzőjét.
A szakértő szerint egy kiterjedtebb városfejlesztési program hatalmas lökést ad a helyi lakásáraknak. Példaként emelte ki a VIII. kerületi Magdolna negyed rehabilitációját, valamint a Corvin negyed megújítását, továbbá szintén jó példa az újbudai Bikás Park, ahol a 4-es metró megállója és a parkfelújítás miatt többszöröződtek meg az árak. Az elemzés kiemelte azt is, hogy kisebb léptékű átalakítások - például a sétálóutcává minősítés - szintén nagy áremelkedést idézhetnek elő, de a befektetési célú ingatlanvásárlásnál évtizedes távlatban kell tervezni.

MTI