Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 19. vasárnap, Sára, Márió

Felfutottak a Kékesre az újbudai tűzoltók

Újbuda   |   2018, június 12 - 09:37
Nyomtatóbarát változatSend by email

Több újbudai tűzoltó is teljesítette az idei Kékes Csúcsfutás rendkívüli próbatételét. A versenyzőknek 11,6 kilométeres távot kellett futniuk hegymenetben, 671 méteres szintkülönbség mellett.

A XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állománya részt vett az idei Kékes Csúcsfutáson június 2-án. A minden évben megrendezett versenyen 11,6 kilométeres távot kell teljesíteni 671 méteres szintkülönbséggel, azaz fel kell futni az ország legmagasabb pontjára, a Kékestetőre Mátrafüredről. A rendkívüli távot teljesítette Bene Krisztián tűzoltó százados, Kaluz Róbert tűzoltó főtörzsőrmester, Szabó Zoltán tűzoltó főtörzsőrmester, Tóth Gergő tűzoltó törzsőrmester, Nemecz Norbert tűzoltó törzsőrmester és Németh Ferenc tűzoltó őrmester.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

SzólóDuó a MU színházban  

Január 18-ig tart az Orkesztika Alapítvány SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztiválja. A rendezvény célja, hogy a kezdő és tapasztalt alkotókat, táncosokat bátorítsa, hogy legújabb alkotásaikat megismertessék a közönséggel.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.