Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 5. szombat, Vilma

Felújított konditeremben edzhetnek a rendőrök

Újbuda   |   2017, június 30 - 09:27
Nyomtatóbarát változatSend by email

Átadták a XI. kerületi rendőrkapitányság korszerűsített konditermét, a beruházást a Budapesti Rendőr-főkapitányság és Újbuda Önkormányzata támogatta.

Új súlyzókkal, tárcsákkal és egyéb felszerelésekkel gazdagodott a XI. kerületi rendőrkapitányság régi konditerme, amelyben az erőgépeket is felújították. A fejlesztést Újbuda is támogatta. Hoffmann Tamás polgármester kiemelte, az önkormányzat gyümölcsöző kapcsolatot ápol a helyi rendőrséggel, a városvezetés pedig nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmód és a sportolás népszerűsítésére, ennek része a konditerem felújítása is. Hozzátette, az edzőtermet a jövőben a kerületi polgárőrök is használhatják, akik önkéntesen végzik bűnmegelőző tevékenységüket.

Az ünnepélyes átadón Meichl Géza, a Budapesti Rendőr-főkapitányság dandártábornoka is részt vett, aki érdeklődésünkre elmondta, a BRFK is jelentős mértékben járult hozzá a rekonstrukcióhoz, ugyanis a terem átalakításához építészeti szempontból is változtatásokra volt szükség. A hasznos alapterületet a korábban kihasználatlan részek hozzácsatolásával növelték meg, valamint új öltözőket és zuhanyozókat létesítettek.

– A rendőröknek időről időre erőnléti megmérettetésen kell részt venniük, amelyen felmérik fizikumukat és állóképességüket. Munkájuk során ugyanis gyakran előfordul, hogy fizikai erejüket használva kell elvégezniük feladatukat. Ezen állandó készenlét megtartásához van szükség egy ilyen konditeremre, ahová a kollégák időnként lejárhatnak gyakorolni, sportolni, kikapcsolódni – mondta Liskány Csaba, a XI. kerületi rendőrkapitányság vezetője.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Több a fertőzött, mint hisszük - Interjú Pusztai Erzsébettel

A járvány elleni védekezés állami feladat, de nekünk is mindent meg kell tennünk, hogy megóvjuk magunkat - állítja dr. Pusztai Erzsébet infektológus, volt egészségügyi államtitkár. - Azaz maszk, távolságtartás, kézfertőtlenítés. Hozzátette, fontos lenne, hogy a jatóságok képesek legyenek felderíteni a fertőzötteket, hogy el lehessen különíteni őket a további fertőzés megakadályozásához. Figyelmeztetett, hogy sokkal több a fertőzött, mint ahányról tudunk - ezért is nagyon óvatosnak kell lenni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.