Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 13. vasárnap, Antal, Anett

Felvételi ponthatár: megkezdődött a visszaszámlálás

Újbuda   |   2020, július 20 - 16:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Július 23-án este hirdetik ki az idei felvételi ponthatárokat, a hivatalos adatok először a felvi.hu oldalon jelennek meg.

A ponthatárok határozzák meg, hogy a jelentkező melyik általa megjelölt képzésre kerül be. Mindenki csak egy helyre nyerhet felvételt, mégpedig a megjelölt jelentkezési helyek közül elsőként arra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a megállapított határértéket.

Azt, hogy a felvételiző melyik képzésen kezdheti meg tanulmányait szeptemberben, egy végső határozat tartalmazza majd, amely legkésőbb augusztus 5-től lesz elérhető az E-felvételin, amiről minden jelentkezőt e-mailben is értesítenek.

A korábbi években megszokott Pont Ott Partikat a koronavírus miatt idén nem tartják meg, de a közös visszaszámlálás 2020-ban sem marad el. A számláló és a Pont Ott Parti tájékoztató itt érhető el: https://www.tickcounter.com/countdown/2084683/felveteli-ponthatarhuzas

https://eduline.hu/cimke/felv%C3%A9teli%202020

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

"A legszebb konyhakertek"  

“A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertje országos program az otthoni kertművelés értékére irányítja rá a figyelmet. A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.