Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 27. szombat, Ákos, Bátor

Festmény a vasúti aluljáróban Kelenföldön

Újbuda   |   2020, június 9 - 15:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Festmények díszítik Kelenföldön a vasútállomás gyalogos aluljáróját – derül ki a MÁV közleményéből.

A MÁV törekszik a vasúti környezet hangulatának javítására; a munkába rendszeresen bevonja a különböző intézményeket, a civil szféra szervezeteit, alkotócsoportokat és az egyéni alkotókat is. Idén elsőként a kelenföldi vasútállomás gyalogos aluljárójának egyik falát díszítő alkotás sorozat készült el. A 420 négyzetméteres, 210 méter hosszú mű alkotóit, Zelena Veronikát, Balogh Attilát és Lázár Vilmost a Colorfools csapata segítette a dekorációs falfestmények elkészítésében. - Cél az alkotók közösségépítő tevékenységek ösztönzése, valamint esztétikai élménynyújtás az utazó közönség számára. A remények szerint, az alkotásokkal borított falak mosolyt csalnak az arra közlekedők arcára, és a falfestményeket mindenki tiszteletben tartja – áll a közleményben.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A Magyar Parasport Napját ünnepeltük  
 

Február 22-én ünnepeljük 2017 óta a Magyar Parasport Napját. 1970. február 22-én, ugyanis ezen a napon alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.