Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 31. vasárnap, Angéla, Petronella

Fesztiválhangulat a Gárdonyi téren a Bartók-napon

Újbuda   |   2016, június 20 - 13:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

Bartók és a Folk címmel tartottak ünnepi műsort a Gárdonyi téren június 17-én, pénteken.

Bartók Béla születésének 135. évfordulója alkalmából a B32 Galéria és Kultúrtér valamint a Fonó Budai Zeneház közös zenés programmal várta az érdeklődőket. A rendezvényen fellépett a Bazseva Zenekar, valamint egy különleges flashmob (villámcsődület) is volt, a résztvevőket a Bartók Táncegyüttes vitte táncba – összegezte a programot Bársony-Németh Péter, szervező.

Bartók életművében talán az a legszebb, hogy mindenki talál olyat, amely igazán neki szól. A kezdő szárnypróbálgatásokhoz írt gyerekdaraboktól a komoly nagyzenekari előadást igénylő művekig rengeteg kincsre lelni. Az általános műveltség része Bartók munkásságának – legalábbis annak egy részének – ismerete. Ezt a fesztivál résztvevői be is bizonyíthatták a Bartók-kvízen, melyen népdalokhoz illetve az egyetlen Bartók-operához kacsolódó kérdésekre lehetett választ adni. Akik jól tippeltek, ajándékban részesültek, a jutalmakat Csernus László önkormányzati képviselő adta át. A kvíz után a Weiner Leó Zeneiskola növendékeinek előadása kezdődött a Gárdonyi tér színpadán. Zárásként Herczku Ágnes Bartók estjét nézhették meg az érdeklődők a B32 Galéria és Kultúrtérben.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.