Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 28. szombat, Stefánia

Föld Napja: szeressük a környezetet, gyerekek!

Újbuda   |   2018, április 20 - 11:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

Több száz óvodás és iskolás vett részt a Föld Napja alkalmából rendezett kerületi programsorozaton.

Idén is színes programokon vehetnek részt a kerületi gyerekek az önkormányzat által rendezett Föld Napja eseménysorozaton, amelynek kezdőnapja április 20-a. A hagyományoknak megfelelően a nap közös zenés reggeli tornával kezdődött a Feneketlen-tónál. Ezt követte a közlekedési társasjáték, a sólyombemutató, az állatok simogatása, a tobozbábok készítése, a rögtönzött gyógynövény-tanfolyam és a gellérthegyi tájfutóverseny.

A Föld Napja alkalmából megrendezett nyitóeseményen a polgármester hangsúlyozta: fontos, hogy a gyerekek ne a négy fal között, az iskolában tanuljanak a környezetvédelemről. Ezért is szervezik minden évben zöld övezeti helyszínekre ezeket a programokat. 

Gyurcsó Gyuláné, az  Újbudai Pedagógiai Iroda vezetője elmondta, a Föld Napját egy évtizede ünneplik meg Újbudán. A kerület nem csak ezen a napon tesz meg mindent a gyerekek környezettudatos nevelése érdekében, az oktatás és a tudatformálás folyamatos.
Huszonnegyedik alkalommal hirdették meg a Föld napi Sas-hegyi túrát, április 24-re az óvodásokat, 25-re az iskolásokat hívták meg előadással színezett élménytúrára a Sashegyi Látogatóközpont munkatársai. A Föld napi rendezvénysorozat célja, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban elsajátítsák a környezet, a természet értékeinek szeretetét, a környezettudatos szemléletmódot.

T. K. 

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.