Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 29. vasárnap, Aguszta

Fonó: tízéves a Buda Folk Band

Újbuda   |   2017, február 9 - 13:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egész napos programmal, gyerekműsorral, koncerttel, táncházzal és kolbásztöltéssel ünnepli 10. születésnapját a Buda Folk Band február 18-án a Fonó Budai Zeneházban - hangzott el az M1 adásában.

Salamon Soma, az együttes harmonikása elmondta: többek között hangszersimogató és farsangi mesesarok is lesz a gyerekeknek, akiket a Bahorka Társulat is szórakoztatni fog. A jubileumi koncerten fellépnek az együttes kalotaszegi mesterei, volt és jelenlegi tagjai, lesz fényképvetítés és tánctanítás is, az ünneplést pedig örömzenélés és táncház zárja.
Hozzáfűzte: a Buda Folk Band az autentikus népzenét fűszerezi 21. századi elemekkel úgy, hogy közben az eredeti népzene üzenete, hangzása és érzelmi töltete megmaradjon. Mindezt ők magyar világi népzenének nevezik.
"Nekünk még lehetőségünk volt arra, hogy eredeti adatközlő mesterektől, hagyományos környezetben sajátítsuk ezt a fajta zenét, de azért nem tagadhatjuk meg azt, hogy a 21. században élünk" - fogalmazott. A 10. születésnapját ünneplő együttes a hagyományos magyar népi hangszerek mellett más hangszereket, például bolgár tamburát is alkalmaz.
A jubileumot a tervek szerint októberben egy amerikai turnéval is megünnepli a Buda Folk Band - mondta el Salamon Soma.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Hétvégén óraátállítás  

A nyári időszámítás kezdete idén március 29-ára esik, amikor hajnali 2 órakor kell a mutatókat 3 órára igazítani.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.