Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 18. hétfő, Piroska

Forgalomkorlátozás a Somlói úton

Újbuda   |   2016, március 21 - 13:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

Út- és járdafelújítási munkák kezdődtek a XI. kerületi Somlói úton a Kelenhegyi út és a Szüret utca közötti szakaszon. A munkálatok miatt több helyen forgalomkorlátozás lesz, az útépítés első, várhatóan május 10-ig tartó ütemében, módosul az arra közlekedő 27-es busz útvonala.

Július második feléig teljes szélességében lezárják a Somlói utat a Kelenhegyi út és az Iglói utca között. Emellett az Iglói utca és a Szüret utca közötti útszakaszon félpályás zárás lesz, ezért az a Szüret utca felé lesz egyirányú. A felújítás ideje alatt a Somlói útra a Szüret utca felől nem lehet behajtani.

A Móricz Zsigmond körtér felől a Sánc utca felé közlekedő 27-es busz a Szüret utca és a Kelenhegyi út közötti szakaszon a Somlói út–Kelenhegyi út módosított útvonalon halad, ezért nem érinti az Iglói utca, a Balogh Tihamér utca és a Kelenhegyi lépcső megállóját. A terelt útvonal-szakaszon a 27-es buszra az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni:

  • Iglói utca: a Somlói úton a Szüret utcáról történő bekanyarodás után,
  • Mihály utca: a Kelenhegyi úton Somlói útról történő bekanyarodás után.

A Sánc utca felől a Móricz Zsigmond körtér felé tartó 27-es busz a Sánc utca és a Somlói út közötti szakaszon a Kelenhegyi út–Iglói utca módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Balogh Tihamér utca és az Iglói utca megállóját. A terelt útvonal-szakaszon a 27-es buszra az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni:

  • Búsuló Juhász (Citadella): a Kelenhegyi úton a Citadella kereszteződésénél,
  • Iglói utca: a Somlói úton az Iglói utcáról történő kikanyarodás után.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.