Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 16. kedd, Gál

Forgalomváltozás húsvéti körmenet miatt

Újbuda   |   2018, március 29 - 15:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

Március 31-én (szombaton) este több fővárosi helyszínen is – így a Villányi úton is húsvéti körmenetet tartanak. Az ünnepi rendezvények az arra közlekedő busz- és villamosjáratok forgalmának rövid idejű korlátozásával járnak, járhatnak.

Szombaton várhatóan 19:30 és 20:30 között a Villányi úton, a Fadrusz utca és a Tas vezér utca közötti szakaszon tartanak körmenetet, ezért ebben az időszakban a 27-es busz és a 240-es busz módosított útvonalon közlekedik.

27-es busz:

  • A Sánc utca felé tartó buszok a Móricz Zsigmond körtér és a Szüret utca között a Villányi út–Balogh Tihamér lejtő–Ménesi út módosított útvonalon haladnak, ezért kimarad a Tas vezér utca, a Szüret utca és a Ménesi út megállóhely. A 27-es buszra ideiglenesen a Szüret utcában, a Ménesi út kereszteződése után lehet felszállni.
  • A Móricz Zsigmond körtér M felé tartó buszok a Villányi út és a Móricz Zsigmond körtér között a Tas vezér utca–Bocskai út–Bartók Béla út–Móricz Zsigmond körtér–Villányi út módosított útvonalon haladnak, ezért kimarad a Tas vezér utca megállóhely. A 27-es buszra ideiglenesen a Tas Vezér utcában a Villányi út kereszteződése után lehet felszállni.

A 240-es busz a Tas vezér utca–Bocskai út–Bartók Béla út–Móricz Zsigmond körtér–Fehérvári út módosított útvonalon halad. A Móricz Zsigmond körtéren a 7-es busz Albertfalva irányú megállójában lehet felszállni a buszokra.

A Fadrusz utca környékén haladó 17-es és a 61-es villamos a körmenet miatt néhány perces várakozásra kényszerülhet.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Október a látás hónapja

Idén is megrendezik a "Látás hónapja" programsorozatot, az októberi kampány ezúttal a digitális világ vizuális kihívásaival foglalkozik. Október 31-ig 294 vizsgálati pont és a optikai szaküzlet várja ingyenes látásvizsgálatra és szaktanácsadásra az érdeklődőket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.