Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. péntek, Edina

Frissül a fővárosi közparkok faállománya

Újbuda   |   2015, december 4 - 12:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is több helyszínen végzett cserje-, park- és sorfa ültetéseket a Főkert. A társaság évről évre igyekszik a főváros kezelésében lévő zöldterületek növényállományát pótolni, bővíteni és állapotát javítani.

November közepén kezdődtek és várhatóan decemberben fejeződnek be a főváros közparkjaiban a cserje-, park- és sorfa ültetések. Összesen 246 fa, illetve 3550 cserje teszi majd zöldebbé, színesebbé Budapest kiemelt zöldfelületeit. Ezek növényállománya számos káros behatásnak van kitéve: egyrészt sok növénynek nem kedvező a városi klíma, másrészt károsító hatású a téli sózás, a kitaposás, a szabálytalan parkolás és a vandalizmus is.

A cserjeültetés többnyire meglévő, de hiányos állomány pótlását jelenti. A faültetések tervezésekor a FŐKERT figyelembe veszi a közelmúlt fakivágásait, a fapusztulásokat, az önkormányzati- és a lakossági kéréseket, illetve a középtávú faültetési stratégiai tervet is.

A társaság közlemény szerint a városi fák alakítják a közterek, közlekedési útvonalak, parkok látképét, szebbé és egészségesebbé teszik környezetet, CO2 feldolgozó képességüknek köszönhetően csökkentik az üvegházhatást, lekötik a szennyező anyagokat, javítják a klímát, védenek a zajtól.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A Magyar Parasport Napját ünnepeltük  
 

Február 22-én ünnepeljük 2017 óta a Magyar Parasport Napját. 1970. február 22-én, ugyanis ezen a napon alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.