Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 21. péntek, Eleonóra

Futókör a Hamzsabégi úton

Újbuda   |   2018, április 5 - 12:03
Nyomtatóbarát változatSend by email


Újabb rekortán futópályával bővül a kerület. A Hamzsabégi útra tervezett többlépcsős beruházás első ütemében a Budafoki úthoz közelebb eső szakaszon egy háromszáz méter hosszú, 1,2 méter széles pályát vehetnek birtokba a sportág szerelmesei. A második ütemben további 450 méter hosszú pályát tervez létrehozni az önkormányzat, amelyet kiegészít a kormányzati beruházásként megvalósuló kültéri fitnesz­eszközökkel felszerelt sportpark is. A két utolsó ütem fejlesztéseit várhatóan 2019-ben adják át.

– A most megvalósuló Hamzsabégi úti projekttel már hétre nő az Újbuda Önkormányzata által fenntartott ingyenes futókörök száma, így csúcstartók maradunk az ilyen típusú kültéri létesítményekben – jegyezte meg az átadást megelőző bejáráson Simicskó István, a kerület országgyűlési képviselője. A rekortánpályák kiépítése szerves része annak a koncepciónak, amely célként tűzte ki a felnőtt lakosság sportolási szándékának erősítését. Kocsis Sándor, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezetője kifejtette, az ingyenesen elérhető eszközök lehetővé tették, hogy az újbudaiak a lakóhelyük közelében edzhessenek, ami a mozgás iránti kedvet is növelte. Mindezt a számok is jól tükrözik, hiszen a felmérések szerint az elmúlt években 7 százalékról 15 százalék fölé nőtt a rendszeres sportolási hajlandóság.

(K. A.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Hegedűk ünnepe a Fonóban

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonját a Fonóban március 7–8. között.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.