Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 22. kedd, Móric

Gepidát a Bartókról

Újbuda   |   2017, május 4 - 15:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

Prémium kategóriás kerékpárüzletet nyitott a Gepida a Bartók Béla úton április 27-én. Az üzletben a hazai gyártó teljes kínálata megtekinthető.

A Móricz Zsigmond Körtér közvetlen közelében kapott helyet a több mint 100 négyzetméretes Gepida Factory Store. Az üzlet koncepciója, hogy a gyártó összes termékét egyetlen helyen tegye elérhetővé.

Budapest belvárosának legszélesebb e-bike kínálatával várja vevőit, a márka és a kerékpározás szerelmeseit a Gepida. - Nem az a lényeg, hogy sok kerékpár legyen egy helyen, hanem hogy úgy és olyan környezetben legyenek elhelyezve a kerékpárok, ami inspirál és szinte azonnal kedvünk támad nyeregbe pattanni – mondta Berkes György, a Gepida alapító tulajdonosa a szalagátvágást megelőzően. A Gepida márkabolt gondolata 6-8 évvel fogalmazódott meg, a Bartók Béla úti üzlet megvalósításán pedig másfél éve dolgoznak Rózsa Zsolttal.

A boltot üzemeltető Gosztonyi Bence szerint az üzletben a nyugat-európai szintű vásárlói elvárásoknak is megfelelnek. Kiemelte, hogy a legújabb elektromos kerékpárokkal és tesztelési lehetőséggel is várja vevőit a Gepida Factory Store a Ménesi út lábánál – ami nagyon jó próbapálya a pedelecek-nek, így mód nyílik arra, hogy bárki kipróbálhassa valódi tesztkörülmények között az Bosch elektromos motorjaival felszerelt e-bikeokat.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Tesztek és módszerek: Az igények nőnek, a lehetőségek szűkülnek  

Ezentúl 19 500 forintnál nem lehet többet kérni a koronavírustesztért – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a szeptember 16-i kormányülés után. A döntés nagyon megosztotta az érintetteket. Miközben a lakosság jelentős részének ez még így is megfizethetetlen, addig a magánegészségügy szereplői közül többen fontolgatják, hogy kilépnek a piacról, a hatósági ár ugyanis nem mindig fedezi a költségeket. Az egyre aggasztóbb járványhelyzetben viszont a tesztelési kapacitások növekedésére volna szükség, miután az állam lehetőségei végesek, van, hogy egy hét is kell a hatóságilag elrendelt teszt eredményének megszületéséhez.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.