Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 12. hétfő, Gyula

Gyerekzsivajtól volt hangos a Bikás park

Újbuda   |   2014, május 27 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Tömegeket vonzott hétvégén a Gyermeknapi majális. Az önkormányzat szervezésében a Bikás parkban programok sora várta a gyermekeket: volt ugrálóvár, állatsimogató és pónilovaglás is, a nagyobbak készségfejlesztő játékokon, vetélkedőkön, kézműves foglalkozásokon vehettek részt. Sztárokból sem volt hiány, az estét a Neoton Família koncertje zárta.

Programokkal teli színes forgatag várta az érdeklődőket a Bikás parkban, az önkormányzat gyereknapján. A hagyományokkal rendelkező majálison reggeltől-estig több helyszínen volt program. A nemrég átadott streetball- és kosárlabdapályákon, valamint a focipályán egész nap mozgás volt, az ügyességi játékok, vetélkedők és az "ugrálófoci" alaposan megmozgatták a gyerekeket. A kisebbeket ugrálóvár, állatsimogató, pónilovaglás és kézműves foglalkozás várta. Az ügyességi versenyekre az egész család nevezhetett.

A népszerű játékok (kapura rúgás, falmászás, rekeszépítés vagy streetball) mellett egy terepasztalon felállított versenypályán, úgynevezett slottingpályán mérhették össze tudásukat a kisautók rajongói. Nagy sikere volt a solymászbemutatónak, amelyen madárszakértő reptetett olyan ragadozómadarakat, mint a sas, a bagoly vagy a héja.

A gyereknapra médiasátorral települt ki az Újbuda Televízió. Ezúttal is lehetőség volt arra, hogy TV-n keresztül üzenjenek szeretteiknek, ismerőseiknek a gyermekek. Volt aki verset szavalt, sokan énekeltek vagy táncoltak, de legtöbben friss gyereknapi élményeikről számoltak be a kamerák előtt.

A színpadi program bábjátékkal és Vitéz Katinka interaktív zenés mesejátékával indult, majd fellépett a - fogyatékkal élő rockzenészekből álló - Nemadomfel Együttes is. Az ezt követő freestyle focibemutató labda zsonglőreinek mutatványán még a sokat próbált focistáknak is leesett az álluk, a Bartók Táncegyüttes pedig a közönség közé vegyülve rögtönzött táncmulatságot. Délután két tehetségkutató győztes, Danics Dóra és Pál Dénes dalait hallhatta a közönség, a napot a Neoton Família koncertje zárta.

A Bikás parki rendezvényre a Magyar Vöröskereszt is kitelepült: vérnyomást, koleszterinszintet, vércukorszintet mértek és különféle szűrővizsgálatokat is elvégeztek a jelentkezőkön. Szimulált balesetnél újraélesztésben segédkezhettek és az elsősegélynyújtás technikáival ismerkedhettek a gyerekek, az apróságok pedig mentőautóba is bekukkanthattak. A Vöröskereszt jótékonysági könyvvásárt rendezett, de emellett versenyautókat is vitt a helyszínre: idén Suzuki Swiftbe és Nissan Terranoba lehet beülni.

Hoffmann Tamás polgármester családjával együtt vett részt a Bikás parki majálison. Úgy véli, a rendezvény sikere az egyre szélesebb és minőségi értéket képviselő programkínálattal magyarázható, de fontos szerinte az esemény közösségépítő ereje is. Elmondta, hogy több hasonló szabadtéri rendezvényre is sor kerül a nyáron: június 7-én a Feneketlen-tónál ünnepeli a kerület a Nemzeti Összetartozás Napját, a nyár végén pedig ismét családi nap lesz a Bikás parkban. Hozzátette: most indul a park fejlesztésének második üteme, melynek során közösségi tér épül a metrókijárat közelében. A tervek szerint kávézót és tavat is kialakítanak, és új játszótérrel is bővül a park. Ezek a fejlesztések várhatóan nyár végre befejeződnek - mondta polgármester.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megállási tilalom a Tétényi úton  

A járványügyi intézkedések részeként 2021. április 9-én 12.00-tól 2021. május 31-éig tilos megállni a Tétényi úti kórház előtt 20 méter hosszan.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.