Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 28. szombat, Stefánia

Gyógytornászok tanácskoztak az önkormányzat épületében

Újbuda   |   2015, május 14 - 08:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Továbbképző napot tartott az önkormányzat épületében május 8-án a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága Geriátriai Munkacsoportja. Újbuda Önkormányzata így támogatja idősbarát programjának egyik kiemelt szakmai partnerét.

A rendezvényt megnyitó Hoffmann Tamás polgármester elmondta, Újbuda száznegyvenötezer fős lakosságából negyven ezren 60 év felettiek, akiket segíteni kell az időskor tudatos megélésében. Szerinte szoros és magas színvonalú a szakmai együttműködés az önkormányzat és a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága között, sokat lehet tanulni az életmóddal, életkori sajátosságokkal foglalkozó közös rendezvényeken.

A továbbképzésen osteoporosisról azaz csontritkulásról, esésmegelőzésről és a 60+ Programról tartottak szakmai előadásokat. Toldi Tamás a program idősügyi referense szerint a rendezvény jól példázza a Magyar Gyógytornász- Fizioterapeuták Társaságával, valamint a Semmelweis Egyetem egészségtudományi karának dietetika és gyógytorna tanszékével évek óta folytatott szakmai kapcsolatot.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.