Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. péntek, Edina

Hadik utcabál a Gárdonyi téren

Újbuda   |   2018, szeptember 10 - 13:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is utcabállal nyitotta meg a szezont, a nyári szünetről visszatérő kultikus kávéház, a Hadik. A rengeteg nézőt vonzó eseményt szeptember 7-én tartották.

Immár harmadik éve, hogy utcabállal ünneplik a szezonnyitást a Hadikosok. Bosznai Tibor ügyvezető igazgató lapunknak elmondta, ezeken az alkalmakon a kávéház teljes törzsközönsége ünnepel, köztük olyan ismert emberekkel, mint a Brains és a Margaret Island együttesek tagjai, Cseke Eszter dokumentumfilmes, vagy Balanyi Szilárd, a Quimby billentyűse.

Ott Anna, a kávéház művészeti vezetője a Szatyor Bár és a Hadik hangulatához egyaránt passzoló előadókat hívott az idei rendezvényre. Elsőként a Kodachrome zenekar adott elő Simon és Garfunkel dalokat, majd Henri és Daniel, a Fran Palermo Akusztik fokozta a hangulatot a benépesülő Gárdonyi téren, a végül a Parno Graszt koncertje tett teljessé a programot. A mulatság ezt követően Ábáse DJ afrobeat repertoárjával folytatódott.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A Magyar Parasport Napját ünnepeltük  
 

Február 22-én ünnepeljük 2017 óta a Magyar Parasport Napját. 1970. február 22-én, ugyanis ezen a napon alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.