Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 22. kedd, Móric

Harmincéves a BMX-esek alapkönyve

Újbuda   |   2018, április 23 - 23:32
Nyomtatóbarát változatSend by email

Harminc éve alkotta meg a magyar BMX kerékpározás alapkönyvét a Kiss L. György és G. Németh György szerzőpáros. A Repülő bicikli azóta a “riderek bibliája”. Az évforduló alkalmából kerékpáros találkozót tartottak a Bikás parkban, amelyen bárki megismerhette az akrobatikus figurákat.

Nagy karriert futott be a kisalakú kézikönyv, amelynek egy-egy példányát többen magukkal vittek a Bikás parki találkozóra, hogy dedikáltassák a szerzőkkel és a legnagyobb hazai BMX bajnokokkal. Nem volt véletlen a szervezők helyszínválasztása; a ’80-as években, a BMX hazai megjelenésekor, éppen a Bikás park volt az akrobatikus elemekre épített kerékpározás egyik kultikus helye. A parkban készült a Repülő bicikli című könyv címlapfotója is Donnert Károlyról.

A rendezvényen az ifjú és örökifjú bringások a megmutatták tudásukat a bunny hopp ugratóversenyen, gépeiket benevezhették az old school szépségversenyre és találkozhattak a sportág ikonikus figuráival is. A bemutatót tartók között volt Magyarország örökös BMX bajnoka, Szilágyi Márton is.
A verseny főszervezője, Zala Péter, egy rosszul sikerült leérkezés miatt végül nem kerékpáron, hanem hordágyon hagyta el a Bikás parkot.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Tesztek és módszerek: Az igények nőnek, a lehetőségek szűkülnek  

Ezentúl 19 500 forintnál nem lehet többet kérni a koronavírustesztért – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a szeptember 16-i kormányülés után. A döntés nagyon megosztotta az érintetteket. Miközben a lakosság jelentős részének ez még így is megfizethetetlen, addig a magánegészségügy szereplői közül többen fontolgatják, hogy kilépnek a piacról, a hatósági ár ugyanis nem mindig fedezi a költségeket. Az egyre aggasztóbb járványhelyzetben viszont a tesztelési kapacitások növekedésére volna szükség, miután az állam lehetőségei végesek, van, hogy egy hét is kell a hatóságilag elrendelt teszt eredményének megszületéséhez.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.