Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 16. csütörtök, Edit

Harmincéves az Albertfalvi Idősek Klubja

Újbuda   |   2015, június 10 - 11:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

Jubileumi ünnepség volt Albertfalván abból az alkalomból, hogy harminc évvel ezelőtt nyílt meg a térségben az idősek klubja. A eseményen részt vett a kerület vezetése, a városrész önkormányzati képviselője valamint az Újbudai Szociális Szolgálat intézményvezetője is.

Hoffmann Tamás polgármester szerint az időseknek szó klubok fenntartása azért fontos, mert amellett, hogy megfelelő programot, kikapcsolódást nyújtanak tagjaiknak, óvják is az időseket az elmagányosodástól. Az albertfalvi közösség jól összeszokott társaság, tagjai többnyire a nyugdíjazás után kerültek egymással szorosabb barátságba. Sokan hosszú ideje egy környéken élnek, itt nevelték fel gyerekeiket, sőt néhányan még szomszédok is.

A klub első vezetője Ligeti Éva volt, őt Balázs Józsefné, majd Toldi Ildikó váltotta, két hónapja pedig Pap-Dávid Anna vette át a stafétát. Az ő gyors beilleszkedését elődje és a tagság egyaránt segítette. Májusban részt vettek a Kenderes Idősek Klubja által szervezett Ötös fogat című vetélkedőn, ahol öt újbudai klub tagjai versengtek egymással. Az ötpályás „retró” vetélkedőről büszkén tértek haza az albertfalviak, mivel, nemcsak teljesítették a feladatokat, hanem az első díjat is elhozták. Pap-Dávid Anna szerint ezek az élmények kovácsolják össze a társaságot.

A legrégebbi klubtag a nyolcvanhét éves Szalók Adorjánné, akinek tizennyolc éve jelenti a közösség a legfőbb társaságot. Az összejövetelekre korábban néhai férje is elkísérte, de tizenhárom éve már rendszerint egyedül érkezik. Negyven éves vérellátós múltja miatt ő méri a többiek vérnyomását és vércukorszintjét. - Én vagyok a korelnök és nagyon szeretek ide járni. Eddig hat vezetőt fogyasztottam el – mesélte.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.