Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

’HATÁRTALANUL’ a Domokos Pál Péter Általános Iskolában

Újbuda   |   2018, június 19 - 15:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kárpátaljai élményeikről meséltek társaiknak a Domokos Pál Péter Általános Iskola hetedikesei a Nemzeti Összetartozás Napján.

A Domokos Pál Péter Általános Iskola hetedikesei még tavaly október 5-8. között jártak Kárpátalján az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Határtalanul pályázat keretében. A 44 újbudai fiatal ellátogatott Beregszászra, Huszt várához, Viskre, Nagyszőlősre, Tiszaújlakra, Munkács várába, Vereckei-hágóra és Szolyvára is. Élményeikről június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján tartottak képes beszámolót alsóbb évfolyamokon tanuló társaiknak.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.