Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 10. hétfő, Lőrinc

’HATÁRTALANUL’ a Domokos Pál Péter Általános Iskolában

Újbuda   |   2018, június 19 - 15:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kárpátaljai élményeikről meséltek társaiknak a Domokos Pál Péter Általános Iskola hetedikesei a Nemzeti Összetartozás Napján.

A Domokos Pál Péter Általános Iskola hetedikesei még tavaly október 5-8. között jártak Kárpátalján az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Határtalanul pályázat keretében. A 44 újbudai fiatal ellátogatott Beregszászra, Huszt várához, Viskre, Nagyszőlősre, Tiszaújlakra, Munkács várába, Vereckei-hágóra és Szolyvára is. Élményeikről június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján tartottak képes beszámolót alsóbb évfolyamokon tanuló társaiknak.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Párakapu, árnyékoló és ivóvíz a kormányhivatali ügyintézésre váróknak  

Aki járt mostanában hivatalos ügyet intézni a Kormányablaknál, tudja, hogy esetenként kígyózó sorok is állnak a Bocskai úti épület előtt a hőségben. Újbuda Önkormányzata éppen ezért saját költségén árnyékolót, párakaput és ballonos ivóvizet helyezett ki a Kormányhivatal bejárata elé, hogy enyhítsék a kánikula hatásait, javítsák a sorban állók komfortérzetét.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.