Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. kedd, Máté, Mirella

Hazatérnek a brazil diákok

Újbuda   |   2016, július 13 - 09:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Véget ért a négy évig tartó Tudomány Határok Nélkül program, amelynek keretében több mint nyolcszáz brazil diák választotta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet.

Bár a program véget ért, keresik az újabb együttműködési lehetőségeket – hangzott el a negyedik, egyelőre utolsó, mintegy 142 tagú brazil csapat búcsúztatóján a Danubius Hotel Gellért dísztermében. Józsa János a BME rektora ehhez kapcsolódóan kiemelte, augusztus elején San Pauloban írnak alá egyetemi együttműködést.

Veszprémi Károly oktatási rektorhelyettes úgy véli, a diákok használható tudásra tettek szert a BME-n töltött szemeszterek alatt, megismertek egy másik kultúrát, történelmet, miközben barátságok is szövődtek.

- A brazil diákok rugalmasabbak, vidámabbak a magyar hallgatóknál, ugyanakkor méltó társak a problémák megoldásában – jelentette ki Dvorszki László, a Nemzetközi-tudományos Csoport igazgatója. Szerinte a brazil hallgatók keményen dolgoztak. - Remélem, visszatértnek mesterszakos, PhD hallgatóként, vagy egy kutatás partnereként – tette hozzá.

A legjobb eredményt (40 kreditet teljesítő, minimum 4-es átlagot) elért hallgatók munkáját oklevéllel jutalmazták:

Gabriel Silveira Barbieri Gépészmérnöki Kar
Yasmin Azevedo Villamosmérnöki és Informatikai Kar
Luan Silva Ribeiro Építőmérnöki Kar
Mariana Silveira de Sá Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar
Thamiris Guerra Giacon Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar
Rodrigo Rabioglio Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar
Dias Alves Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar
Joana Bristot Variani Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar
Nayara Azevedo de Castro Souza Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar
Sandrine Schueller Mafra Gépészmérnöki Kar
Juliana Hirono Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar

„Zöld diplomát” kapott Henry Dias Alves (A BME Környezetgazdaságtan Tanszéke által kiállított bizonyítvány 5, a környezetvédelemhez kapcsolódó tantárgy elvégzésével szerezhető meg)

forrás:BME

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megkezdődött a szukot, a sátrak ünnepe  

László Imre polgármester és Molnár Gyula Újbuda országgyűlési képviselője volt a szukot ünnep első napjának vendége az újbudai Bét Sálom Zsinagógában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.