Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 22. szerda, Móric

Hétfőn lejár a tavaszi félév első Diákhitel-igénylésének határideje

Újbuda   |   2016, február 12 - 12:37
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hétfőig adhatják le igénylési kérelmüket azok a felsőoktatási hallgatók, akik már márciusban szeretnének Diákhitelt kapni - közölte a Diákhitel Központ Zrt.

A közlemény szerint a képzési költség akár teljes összege, Diákhitel1 esetében pedig maximum 250 ezer forint igényelhető félévente, ez utóbbi szemeszterenkénti egyösszegű vagy havonkénti utalásban is kérhető.
A változó kamatozású, szabad felhasználású Diákhitel1 kedvező feltételekkel, 3,9 százalékos kamattal elérhető minden hallgató számára, az államilag támogatott Diákhitel2 pedig fix 2 százalékos kamattal az önköltséges hallgatóknak nyújt segítséget képzési díjuk kiegyenlítéséhez - írták.


Hozzátették, hogy a kérelem benyújtása egyszerű: a Diákhitel Direkt online ügyintézési felülete mellett a hallgatók saját egyetemük, főiskolájuk belső tanulmányi rendszerén - ETR vagy Neptun - keresztül is elindíthatják az igénylést, amelyet a tanulmányi osztályon vagy a kijelölt intézményi hitelleadási pontokon helyben hitelesíthetnek is aláírásukkal.
Fontos tudnivaló, hogy a Diákhitelt ismét 40 éves korig lehet kérni, 10 félév helyett akár már 11 félévre is - jelezték.
Az érdeklődők a Diákhitellel kapcsolatos minden fontos információt, tudnivalót megtalálnak magyar és angol nyelven a Diákhitel Központ internetes felületén, a www.diakhitel.hu portálon. Személyes ügyfélszolgálat pedig Budapesten két helyszínen, a Kacsa utcában és a KÖKI Terminálon van - olvasható a közleményben.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megkezdődött a szukot, a sátrak ünnepe  

László Imre polgármester és Molnár Gyula Újbuda országgyűlési képviselője volt a szukot ünnep első napjának vendége az újbudai Bét Sálom Zsinagógában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.