Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 25. hétfő, Pál

Hétfőtől teljes vonalon járnak a 19-es és 41-es villamosok

Újbuda   |   2016, március 10 - 11:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Március 14-étől új, teljes vonalán, Dél-Budától Óbudáig közlekedik a 19-es és a 41-es villamos, miután felújították a Lánchíd budai hídfője alatti villamosalagutat.

Befejeződött a Lánchíd budai hídfője alatt húzódó villamosalagút egy éve kezdődött felújítása. Az új alagút szélesebb lett, a korábban középen álló alátámasztó acéloszlopokat elbontották. A Lánchídtól délre eső ki- és bevezető szakaszán támfalakat és támfalburkolatot húztak fel, új vonalvezetést kapott a villamospálya, megújult a felsővezeték, a közvilágítás, a rakparti járdák és korlátok, valamint a villamospálya melletti park is. Az új alagút átadásával teljessé válik a budai fonódó villamoshálózat – állítja a BKK.

Fotó: BKK

Az elmúlt héten minden, a budai fonódón közlekedő villamostípussal tesztelték a kiszélesített alagutat, az új pályát, a vasúti biztosítóberendezéseket és a felsővezetékeket. Ennek eredményként a 19-es és 41-es villamos március 14-étől új, teljes vonalán közlekedik: előbbi a Kelenföld vasútállomás, utóbbi a Kamaraerdei Ifjúsági Park végállomásától Óbudáig, a Bécsi út/Vörösvári út végállomásig. Ettől a naptól a 109-es busz is végleges útvonalán, Óbuda, Bogdáni út és a Batthyány tér között viszi az utasokat. Ezt megelőzően, március 12-én és 13-án a 19-es villamos a Bécsi út/Vörösvári út és a Batthyány tér között közlekedik; a Batthyány tér és a Clark Ádám tér között szombaton és vasárnap a 109-es busszal lehet utazni.

A budai villamosvonalak korszerűsítése 2016-ban is folytatódik, nyáron kezdődik az Alkotás úti, a Bartók Béla úti, a Fehérvári úti és a Villányi úti villamosvonalak akadálymentesítése a peronok átépítésével. A felújítási munkák során kiegészítő, áramellátási, pályaépítési és váltókorszerűsítési munkákat is elvégeznek – áll a BKK közleményében.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Az oltásnál nincs jobb megoldás  

A Covid-19 elleni oltás hatásosságáról, az esetleges mellékhatásokról, az elérhető információkról kérdeztük dr. Komáromi Zoltán háziorvost és dr. Falus Ferenc korábbi tisztifőorvost.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.