Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 19. péntek, Emília

Hétköznapi varázslat az Újbuda Galériában

Újbuda   |   2018, december 20 - 09:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Moni Morelly grafikus és Sascha Müller festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás az Újbuda Galériában december 18-án.

A tárlaton Moni Morelly és Sascha Müller közösen mutatja be munkáit, erre utal a kiállítás címe is, hiszen Moni az egérrel, Sascha az ecsettel alkot. Moni Morelly grafikáiban megtalálható a varázslat, a valóság hétköznapi csodája. A képek idilli hangulatot, békességet, harmóniát és boldogságot árasztanak, amelyet egy szigetszentmiklósi környezet ihletett, ahol éveket töltött az alkotó.

A festőművész Sascha Müller alkotótársának, Moni Morelly édesapjának, Molnár Józsefnek volt tanítványa és barátja. A Münchenben született alkotó Morelly grafikáikat újragondoló olajfestményekkel tiszteleg a „hétköznapi varázslatok” előtt.

Moni Morelly édesapja, Molnár József (1922-2014) festőművész Nagyrédén született. Tanulmányait a Képzőművészeti Főiskolán végezte, Budapesten, mestere Bernáth Aurél volt.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.