Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. kedd, Előd

Hétköznapi varázslat az Újbuda Galériában

Újbuda   |   2018, december 20 - 09:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Moni Morelly grafikus és Sascha Müller festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás az Újbuda Galériában december 18-án.

A tárlaton Moni Morelly és Sascha Müller közösen mutatja be munkáit, erre utal a kiállítás címe is, hiszen Moni az egérrel, Sascha az ecsettel alkot. Moni Morelly grafikáiban megtalálható a varázslat, a valóság hétköznapi csodája. A képek idilli hangulatot, békességet, harmóniát és boldogságot árasztanak, amelyet egy szigetszentmiklósi környezet ihletett, ahol éveket töltött az alkotó.

A festőművész Sascha Müller alkotótársának, Moni Morelly édesapjának, Molnár Józsefnek volt tanítványa és barátja. A Münchenben született alkotó Morelly grafikáikat újragondoló olajfestményekkel tiszteleg a „hétköznapi varázslatok” előtt.

Moni Morelly édesapja, Molnár József (1922-2014) festőművész Nagyrédén született. Tanulmányait a Képzőművészeti Főiskolán végezte, Budapesten, mestere Bernáth Aurél volt.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átvették mandátumaikat Újbuda önkormányzati képviselői és polgármestere  

Október 21-én az önkormányzat tanácstermében Homolay Károly, a XI. kerület választási bizottságának elnöke ismertette az október 13-án megtartotti önkormányzati választások kerületi eredményeit. Beszámolt róla, hogy a választás a jogszabályoknak megfelelően, rendben és törvényesen befejeződött, megköszönte a kerületben működő 115 szavazatszámláló bizottság tagjai, a helyi választási iroda és a helyi választási bizottság munkáját. Az eseményen részt vett Molnár Gyula országgyűlési képviselő, valamint a jegyző és a polgármesteri hivatal vezetői.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.