Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 9. vasárnap, Emőd

Hibridautókat hív vissza a Toyota

Újbuda   |   2018, szeptember 5 - 13:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egyes modellek nagyon könnyen lángra kapnak egy hibás vezeték miatt.

Több hibridautóját is visszahívja a Toyota – írja a HVG a CNN-re hivatkozva. A japán autógyártó szerdán közölte, hogy a Priusok, a Prius Plug-inek és a CH-R terepjárók közül néhány modellt hibásan gyártottak le, így azok nagyon könnyen kigyulladhatnak. A visszahívás a 2015 júniusa és 2018 májusa között legyártott modellek egy részét érinti, összesen több mint 1 millió autóról lehet szó.

A cég szerint a hibás modellek mintegy felét Japánban adták el, 200 ezer jutott az Egyesült Államokba, a többit pedig Európába exportálták. Azokat, akik ilyen autót vásároltak, e-mailben értesíti a Toyota, várhatóan még ebben a hónapban.

A gyártó szerint a bajt egy hibás kábel okozhatja, ami rosszul csatalakozik a hibrid motor generátorához. A vezeték emiatt könnyen túlmelegszik, és akár tüzet is okozhat.

A Toyotának nem ez az első ilyen esete: 2016-ban több Priust is vissza kellett hívni, mert gondok voltak az autó légzsákjaival és a kézifékekkel is.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Párakapu, árnyékoló és ivóvíz a kormányhivatali ügyintézésre váróknak  

Aki járt mostanában hivatalos ügyet intézni a Kormányablaknál, tudja, hogy esetenként kígyózó sorok is állnak a Bocskai úti épület előtt a hőségben. Újbuda Önkormányzata éppen ezért saját költségén árnyékolót, párakaput és ballonos ivóvizet helyezett ki a Kormányhivatal bejárata elé, hogy enyhítsék a kánikula hatásait, javítsák a sorban állók komfortérzetét.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.