Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. csütörtök, Előd

Hoffmann Tamás lett a BÖSZ új társelnöke

Újbuda   |   2015, december 1 - 15:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Budapesti Önkormányzatok Szövetségének november 25-i közgyűlése a BÖSZ társelnökévé választotta Hoffmann Tamást, a 11. kerület polgármesterét. Az elnöki tisztséget továbbra is Tarlós István főpolgármester látja el.

Egyhangúan választotta meg Hoffmann Tamás polgármestert társelnöknek a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ). Az alelnöki tisztséget Hassay Zsófia 6. kerületi, Kovács Péter 16. kerületi és Riz Levente 17. kerületi polgármester látja el a következő évben. Az elnök továbbra is Tarlós István főpolgármester.

Hoffmann Tamás megválasztását követően elmondta: a BÖSZ küldetése a jövőben is az, hogy hatékonyan együttműködve, a közös gondolkodás jegyében képviselje a kerületek és a főváros érdekeit a mindenkori kormányzattal és más érdekképviseleti szervekkel való egyeztetéseken. Hozzátette: a BÖSZ tagjaiként szeretnénk folytatni azt a kiváló együttműködést, amely az eddigiekben is megvalósult a budapesti kerületek között, egy élhető, sokszínű és fejlett fővárosért dolgozva.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

NEGYEDÓRA: Bakó Eszter iskolapszichológus a tanévkezdésről (2020.08.27.)

A családok számára mindig nehéz időszak a szeptemberi tanévkezdés. Különösen ebben az évben jár majd sok bonyodalommal a gyermekeket újra az iskolába küldeni, hiszen március óta nem tanultak ott. A COVID-19 járványnak pedig még nincs vége, elképzelhető hogy újra megszakad a tanév. Sokakban ezért is fogalmazódnak meg aggodalmak az új tanév kezdetén. Segítségül Bakó Eszter pszichológust hívtuk, aki az elmúlt pandémiás időszak iskolai tapasztalatait összegezve segít felkészülni a rendhagyónak nem nevezhető iskolakezdésre.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.