Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 16. vasárnap, Mózes, Botond

Hoffmann Tamás lett a BÖSZ új társelnöke

Újbuda   |   2015, december 1 - 15:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Budapesti Önkormányzatok Szövetségének november 25-i közgyűlése a BÖSZ társelnökévé választotta Hoffmann Tamást, a 11. kerület polgármesterét. Az elnöki tisztséget továbbra is Tarlós István főpolgármester látja el.

Egyhangúan választotta meg Hoffmann Tamás polgármestert társelnöknek a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ). Az alelnöki tisztséget Hassay Zsófia 6. kerületi, Kovács Péter 16. kerületi és Riz Levente 17. kerületi polgármester látja el a következő évben. Az elnök továbbra is Tarlós István főpolgármester.

Hoffmann Tamás megválasztását követően elmondta: a BÖSZ küldetése a jövőben is az, hogy hatékonyan együttműködve, a közös gondolkodás jegyében képviselje a kerületek és a főváros érdekeit a mindenkori kormányzattal és más érdekképviseleti szervekkel való egyeztetéseken. Hozzátette: a BÖSZ tagjaiként szeretnénk folytatni azt a kiváló együttműködést, amely az eddigiekben is megvalósult a budapesti kerületek között, egy élhető, sokszínű és fejlett fővárosért dolgozva.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Közösségi komposztáló a Feneketlen-tónál

A HUMUSZ Szövetség és a FŐKERT ötlete még csak fél éves, tavaly októberben került ki az első olyan komposztáló keret a Tabánban, ahová a környékbeli társasházakban élők hordhatják lebomló hulladékukat. A nyári melegben a biológia hulladék nagyon kellemetlen szagot eredményezhet a kukákban, de miért is dobnák ki az emberek azt, ami újrahasznosítható?

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.