Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Hoffmann Tamás: óvoda mellett nem lesz hajléktalanszálló

Újbuda   |   2014, június 27 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Csendes demonstrációt tartottak a Fehérvári út környékén lakók a Fehérvári út 159. szám alatt a főváros által tervezett hajléktalan ellátó miatt.A résztvevők szerint a főváros nem tájékoztatta megfelelően a tervekkel kapcsolatban a helyi lakosokat. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere a csütörtöki demonstrációra érkezve igyekezett megválaszolni a felmerülő kérdéseket. Elmondta: a kerület mindent megtesz, hogy ebben a formában ne kerüljön hajléktalan ellátó a környékre. Egyáltalán nem ért egyet Újbuda vezetése azzal, hogy egy óvoda mellé helyezzék a létesítményt és mindent megtesz azért, hogy ilyen ne fordulhasson elő. 
A kérdésekre válaszolva a polgármester elmondta, a főváros vezetése nem adott elegendő időt a helyzet átgondolására, úgy véli, ilyen horderejű döntéshez mindenképpen szakmai és városvezetési egyeztetésre lenne szükség. A polgármester személyesen tárgyalt Tarlós István főpolgármesterrel, hogy a hajléktalan ellátó alapításához szükséges közgyűlési határozatról szóló előterjesztést vegyék le a napirendről. 

A Fővárosi Közgyűlés ezt az előterjesztést visszavonta június 30-i rendes ülésének napirendjéről - tájékoztatta pénteken lapunkat a Fővárosi Önkormányzat - , mert a benne szereplő közfeladatnak valóban nem megfelelő helye az érintett ingatlan. A főváros ugyanakkor leszögezte, hogy a Baptista Szeretetszolgálat Budapesten számos közfeladatnak számító tevékenységet végez, így például oktatás, idősellátás, étkeztetés, a rászorulók szociális ellátása. A Fővárosi Önkormányzat módot fog keresni a szolgálat ez irányú tevékenységének támogatására.

Újbuda 

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.