Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 21. csütörtök, Orsolya

Honvédségi vetélkedő a Petőfi Laktanyában

Újbuda   |   2017, szeptember 29 - 18:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is meghirdették a 2016-ban hagyományteremtő szándékkal indított Célra tarts! - honvédségi vetélkedőt. Ezen a honvédelem iránt érdeklődő középiskolások mérik össze tudásukat, miközben ismereteiket is bővítik. Az elődöntőre 180 diák érkezett a Petőfi Sándor laktanyába szeptember 29-én.

Debrecenből és Szegedről is érkeztek tanulók a Magyar Honvédség Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár vetélkedősorozatára, sőt, akadt olyan iskola, amely több csapatot is indított. A tanulóknak a laktanya különböző helyszínein kellett megoldaniuk a feladatokat, a 45 csapatból 14 jut be a november 17-ei döntőbe.

A vetélkedő nem titkolt célja, hogy a fiataloknak bemutassák a katonai életpályát, meghozzák a kedvüket ehhez a hivatáshoz. Alaki kiképzés, fizikai felmérés, fegyverismeret, lézerlövészet és kézigránát-dobás - ezeken a próbákon kellett helyt állniuk a középiskolás diákoknak minél eredményesebben. A győztesek ajándék utalványokat, könyveket és sok egyéb meglepetést vihetnek haza.

Mudra József ezredes, dandárparancsnok-helyettes elmondta, míg a nyár eleji nyílt nap a katonák családjának szólt, ez a vetélkedő azokat a fiatalokat szólítja meg, akik szívesen lépnének erre az életpályára. Hozzátette: második alkalommal szervezték meg a versenyt, amelyre idén lényegesen többen érkeztek, mint egy évvel korábban. Reméli, jövőre az egész laktanya megtelik.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímatudatos Újbuda

Újbuda Önkormányzata a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen vett részt a KEHOP–1.2.1–18–2018–00001 azonosító számú, „Helyi klímastratégia elkészítése és komplex szemléletformálás Budapest XI. kerületében, Újbudán” című projektben. A projekt keretében készült el a "Klímatudatos Újbuda" kisfilm, mely az Önkormányzatunk elképzeléseit, és terveit ismerteti a kerület lakóival.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.