Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 21. csütörtök, Orsolya

Humorbomba a B32-ben

Újbuda   |   2020, február 24 - 11:05
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Rapülők együttes két tagja, Geszti Péter és Szentmihályi Gábor volt a vendége a Lemezjátszó Classic sorozatnak február 20-án. Horváth Gergellyel, az est házigazdájával beszélgettek a rendszerváltás utáni könnyűzenéről és a zenekar nevével 1992-ben megjelent albumról. A lemez kiadását több hanglemezgyártó visszautasította, mégis óriási sikert ért el a Magneoton vezetőjének segítségével.

A Rapülők eredetileg nem rap albumot tervezett, hanem az akkoriban divatos, nyugatról érkező groove-os tánczenék magyar változatát próbálta beemelni a hazai szórakoztató-iparba. - Az 1992-ben megjelent lemezt a közönség most is imádja, a rapperek és a zenei szakma mégsem ismeri el kiindulópontnak – mondta Geszti Péter szövegíró, aki szerint Pajor Tamás (Neurotic) punkos szövegmondása mellett, a Rapülők című album volt az első olyan lemez Magyarországon amely ezt a stílust képviselte. Büszke rá, hogy a magyar nyelv is alkalmas erre a műfajra.

Az Első Emeletből is ismert zenészek korabeli technikai eszközökkel ollózták össze a dalokat, az alkotók között Somló Tamás és Szulák Andrea is közreműködött. Az album több mint 200 ezer példányban kelt el, bár a hazai lemezkiadók nem bíztak a sikerében. Geszti hálás az LGT együttes tagjainak és Novai Gábornak (Dolly-Roll) a bátorításért. Az alapvetően kísérleti céllal készült korongot egy újabb követte, amire - Gesztiék szerint - a Rapülők koncertprogramjának kiegészítése miatt volt szükség. A zenekar legutóbb 2017-ben adott nosztalgia-koncertet, sikerrel.
A humoros, jó hangulatú esten a szövegíró és szerzőtársa számos sztorit megosztott a közönséggel, Geszti Péter felidézve dj-s múltját rábeszélt a dalokra és bemutatta azt is, hogyan kell ülve táncolni

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímatudatos Újbuda

Újbuda Önkormányzata a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen vett részt a KEHOP–1.2.1–18–2018–00001 azonosító számú, „Helyi klímastratégia elkészítése és komplex szemléletformálás Budapest XI. kerületében, Újbudán” című projektben. A projekt keretében készült el a "Klímatudatos Újbuda" kisfilm, mely az Önkormányzatunk elképzeléseit, és terveit ismerteti a kerület lakóival.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.