Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 9. vasárnap, Gergely

Húsvéti ajándékot kaptak a kerület idősei

Újbuda   |   2014, április 16 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nemcsak az iskolásokat, hanem az időseket is meglátogatta húsvét előtt a kerület polgármestere. Hoffmann Tamás a gyerekek által készített hímes tojásokat és húsvéti díszeket vitte a nyugdíjas klubokba. Az idősek színes műsorral készültek az ünnepre.

A polgármester a Kenderes utcában, a Bocskai úton és Albertfalván látogatta meg az időseket. A Klubokban átadta a nyugdíjasoknak azokat a hímes tojásokat, amelyeket a kerület iskolásai készítettek.

Hoffmann Tamás elmondta, az elmúlt években vált hagyománnyá, hogy Húsvétkor és Karácsonykor az általános iskolások saját készítésű ajándékokkal lepik meg a kerület időseit.

A klubtagok kézműves termékekkel és textilmunkákkal készültek az eseményre, a házi ünnepségen pedig versekkel, dalokkal fűszerezett Húsvéti műsort adtak elő. Később - a népszokásnak megfelelően - locsolkodtak is.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Pro Communitate és Pro Urbe díjakat

Horváth György, a Kelenföldi Egyesület Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke kapta idén a „Pro Urbe Újbuda” kitüntetést. A Kelenföldi Városközpont lakóépület-rehabilitációja területén kifejtett munkája, valamint a kerületi polgárok életkörülményeinek javításáért, a városrész szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett kiemelkedő tevékenysége miatt részesült az elismerésben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.