Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. hétfő, Miklós

Húsz gólt lőtt az OSC

Újbuda   |   2015, január 12 - 10:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

A férfibajnokság 12. fordulójában nagyon fontos győzelmet aratott a PVSK, a Szeged és a Honvéd, kötelezőt a Kaposvár és az OSC.

Nem tudta megszorongatni a Honvédot a BVSC, hiszen csupán az első negyedben tartotta a lépést a bajnokság ötödik helyezettjével. Akkor még vezetett is a zuglói csapat, de aztán a vendégek egy 5-0-s rohammal jelentkeztek, ezt még egy élcsapat is nehezen viselné.
Húsz gólt lőtt az OSC
A szombati bajnokik közül pedig ez ígért szoros küzdelmet, amolyan háromesélyes mérkőzés volt ez. Amikor azonban leírjuk ezt a mondatot, arra gondolhatunk, a Honvéd akár meg is sértődhetne a jelzőn. Látva azt, hogy minden kiélezett meccsét hozza a csapat, jogosan is tehetnék, valóban nagyon erős ez a Honvéd a középmezőnyhöz. Mellesleg Kiss Gergely volt a legeredményesebb pólós, három gólt szerzett.

A Kaposvár alaposan megizzadt a sereghajtó Szentes ellen. A vendégek a Pécs elleni sikerük alkalmával elhihették, hogy semmi sem lehetetlen. Többször vezetett két góllal az esélyesebb Kaposvár, amelyben Berta József 4 gólt szerzett, de a rutinos Weszelovszky László vezetésével 10-10-nél egyenlített a Szentes. 5 perc 58 másodperc volt a meccsből hátra, amikor 13-12-t mutatott az eredményjelző. Ekkor senki sem gondolta volna, hogy marad is ez a végéig, pedig így történt.

Szegeden a hazaiak számítottak esélyesebbnek, és be is húzták a győzelmet, Meixner Marcell volt a siker egyik fő letéteményese a szegedi kapuban, a debreceniek csak szorossá tudták tenni a találkozót.

A nap egyik legfontosabb győzelmét a Pécs szerezte, amely nehézségei ellenére a Vasassal szemben szerzett három pontot. Égetően szüksége volt erre a hazaiaknak, akik 3-2-nél vették át a vezetést, és onnan már nem is adták ki a kezükből egyszer sem. 7-7-nél egyenlített először a Vasas, és később is szorongatott, de a 200. bajnoki meccsét játszó Hőna Dávid csak szépíteni tudott egy másodperccel a vége előtt.

Az OSC-UVSE meccs azért volt érdekes, mert többen is az egyik klubból igazoltak a másikba, na és persze azért is, mert az újbudaiak meg tudták tölteni a Nyéki Imre Uszodát, ez megsüvegelendő körülmény. Vincze Balázs maximálisan elégedett lehet a támadójátékkal, hiszen 20 gólt dobott a csapat, a válogatottba ismét behívott Salamon Ferenc háromszor köszönt be, ugyanakkor a védekezés hiányosságait vélhetően megjegyzi majd övéinek az értékelésnél.

E.ON férfi ob I.-es bajnokság, 12. forduló:

BVSC-Wáberer Hungária-Zugló - RacioNet-Honvéd 5-9 (2-1, 0-5, 2-2,1-1)
Gólszerzők:
Török, Létay, Ambrus, Kotsidis, Pásztor, illetve Kiss G. 3, Tóth B., Szőke 2, Shimizu, Stojcic

Kaposvári VK - Valdor-Szentes 13-12 (4-3, 5-4, 2-3, 2-2)
Gólszerzők:
Berta 4, Vindisch 2, Ágner 2, Parezanovic 2, Surányi, Kovács O., Prikádinovics, illetve Weszelovszky 4, Lucas Thomas 3, Nagy M. 2., Vörös 2, Rakonjac

Tiszavirág-Szeged-Diapolo - Debrecen 9-7 (2-2, 2-1, 3-2, 2-2)
Gólszerzők:
Kiss Cs. 2, Chilkó 2, Varga II Zs. 2, Seman, Sánta, Kunac, illetve Halek 2, Kincses 2, Kolarik 2, Kállay

PVSK-Mecsek Füszért - Lactiv-Vasas 11-10 (5-3, 1-2, 1-2, 4-3)
Gólszerzők:
Polovic 4, Práczky 2, Csaba 2, Müller, Csacsovszky A., Krizsán, illetve Sedlmayer 2, Goreta 2, Német, Várnai, Bóbis, Gyárfás, Hőna, dr. Steinmetz Á.

A-Híd-OSC-Újbuda - UVSE-Hunguest Hotels 20-10 (5-2, 7-3, 4-0, 4-5)
Gólszerzők:
Bátori 5, Salamon 3, Bundschuch 2, Decker Á. 2, Kayes 2, Vincze M. 2, Kovács G. 2, Hegedűs, Jávor, illetve Keresztúri 3, Korényi 3, Tóth 2, Dávid 2

Szolnoki Dózsa-Közgép–Ferencváros 18–3 (4–0, 5–0, 4–2, 5–1)
Gólszerzők:
Vámos 5, Varga Dániel 3, Madaras 2, Alekszics 2, Gocsics, Tóth M., Mitrovics, Mezei, Varga Dénes, Hangay, ill. Ernyey, Regős, Marnitz

Korábban:

KSI SE – ZF-Eger 3-13 (1-4, 2-3, 0-2, 0-4)
Gólszerzők:
Fejős 2, Kalanovics, illetve Angyal 2, Bedő 2, Hárai 2, Cuk 2, Hornyák, Hosnyánszky, Vapenski, Biros, Szivós

forrás: www.mvlsz.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kérdőívet indítanak az új Albertfalva megállóról  

Albertfalva már most is létező vasúti megállóhely, de az itt egymás mellett haladó székesfehérvári (30a) és pusztaszabolcsi (40a) vonalak közül csak az előbbiek vágányai mellett vannak peronok, viszont az utóbbiaknál lenne igazán szükség rájuk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.