Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 17. vasárnap, Antal, Antónia

Huszonötezer virágot ültet újbudai parkokba a Főkert

Újbuda   |   2015, május 19 - 13:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

Városszerte több mint 260 ezer színes egynyári növényt ültet közparkokba a Főkert. A virágok csaknem tizede kerül a XI. kerületbe.

Budapesten 11,5 ezer négyzetméteren több mint 260 ezer egynyári növényt ültetnek el még nyár előtt a Főkert munkatársai. A növények többsége a helyi klímát jól tűrő magyar fajtákból való. A kiültetett növények nagy része begónia, pistike és kakastaréjfajta, de vannak köztük verbénák, bársonyvirágok, zsályafélék, valamint egyre több évelő dísznövény (kasvirág, kúpvirág és évelő díszgyertya) is.

A legnagyobb összefüggő egynyári virágágyak a Margitszigeten, a Városligetben, valamint a Gellérthegyen találhatóak.

Újbudán az alábbi helyekre telepítenek virágokat:

Huszonötezer virágot ültet újbudai parkokba a Főkert

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.