Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 8. hétfő, Zoltán Nemzetközi nőnap

Ideiglenesen változik a 41-es villamos közlekedése

Újbuda   |   2018, február 8 - 15:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kitérő-ráhajlítás beépítése és a Hosszúréti-patak medrének helyreállítási munkálatai miatt szombattól ideiglenesen változik a 41-es  villamos közlekedése. Hétvégén pótlóbuszok közlekednek a Budafoki elágazás és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között mindkét irányban, hétfőtől pedig egy vágányon jár a villamos a Rózsavölgy felső és Kelenvölgy-Péterhegy megállóhelyek között.

A kitérő-ráhajlítás beépítésének ideje alatt, február 10-én egész nap és 11-én 20:00 után rövidített és módosított útvonalon közlekedik a 41-es villamos a Bécsi út/Vörösvári út és a Városház tér között, így nem érinti a Kamaraerdei Ifjúsági Park és a Budafoki elágazás közötti megállóhelyeket.

A 41-es villamos helyett 41-es jelzéssel pótlóbusz közlekedik a Kamaraerdei Ifjúsági Park és a Savoya Park között. A villamos és a pótlóbusz között a Leányka utcai lakótelep megállóhelynél lehet átszállni.

A 87-es, a 187-es és a 287-es autóbusz a Kelenföld vasútállomás M, illetve a Budaörsi lakótelep irányú Kamaraerdei Ifjúsági Park megállóhelyét előrébb helyezik a megállóhely-öböl után, mivel az öbölben a 41-es pótlóbusz végállomása lesz.

A 41-es pótlóbusz a Savoya Park felé a Kamaraerdei Ifjúsági Park–Kamaraerdei út–Budaörs, Vasút utca–körforgalom–aluljáró–körforgalom–Budapest, Repülőtéri út–Tóberek utca–Kánai út–Balatoni út–Egér út–Péterhegyi út–Horogszegi határsor–Ady Endre út–Anna utca–névtelen utca–Leányka utca–felüljáró–Fehérvári út–Feltáró út–Savoya Park útvonalon közlekedik. A pótlóbuszok a 187-es autóbusz Kamaraerdei Ifjúsági Park, Kamaraerdei út, Vasút utca, Repülőgépes Szolgálat, Budaörsi repülőtér, Kőérberek, Tippan utca, Régi vám (Kánai út), Régi vám; a 941-es autóbusz Kelenvölgy-Péterhegy, Pék utca, Rózsavölgy felső, Rózsavölgy alsó, Vihar utca megállóhelyén; valamint a kijelölt pótlóbusz-megállóhelyen a Leányka utca 32. szám előtt, a bekanyarodás után és a Feltáró úton a 17-es villamos végállomása mellett állnak.

A 41-es pótlóbusz a Kamaraerdei Ifjúsági Park felé a Savoya Park–Feltáró út–Hunyadi János út–Kitérő út–felüljáró–Leányka utca–névtelen utca–Anna utca–Ady Endre út–Horogszegi határsor–Péterhegyi út–Egér út–Balatoni út–Kánai út–Tóberek utca–Repülőtéri ú–körforgalom–aluljáró–körforgalom–Budaörs, Vasút utca–Kamaraerdei út–Kamaraerdő, forduló–Kamaraerdei út–Kamaraerdei Ifjúsági Park útvonalon halad. A pótlóbuszok a Feltáró úton a 17-es villamos végállomása mellett létesített megállóhelyen; a 33-as, a 114-es, a 133E, a 141-es, a 158-as, a 213-as, a 214-es, a 241-es, a 250-es, a 251-es és a 973-as autóbusz megállóhelyén; a 941-es Rózsavölgy alsó, Rózsavölgy felső, Pék utca és Kelenvölgy-Péterhegy megállóhelyen; a 87-es autóbusz Kamaraerdő; valamint a 187-es autóbusz Régi vám (Kánai út), Tippan utca, Kőérberek, Budaörsi repülőtér megállóhelyén, Repülőgépes SzolgálatVasút utca; Kamaraerdei út 11., Kamaraerdei Ifjúsági Park, Szociális Otthon, Szociális Otthon, Kamaraerdei Ifjúsági Park megállóhelyén állnak meg.

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra vagy a villamosról a pótlóbuszra szállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek használata esetén nem kell új jegyet kezelni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell. Mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni.

A 41-es villamos február 12-én az első járatindulástól a patakmeder helyreállításának befejezéséig egy vágányon közlekedik a Rózsavölgy felső és a Kelenvölgy-Péterhegy megállóhely között, mindkét irányban a városközpont irányú vágányon. A villamosok a Kamaraerdei Ifjúsági Park irányában az ellenirányú megállóhelyperon mellett állnak meg Rózsavölgy felső, Pék utca és Kelenvölgy-Péterhegy megállóhelyeknél.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újabb szigorításokról döntött a kormány  

A kormány mai döntése értelmében az óvodák, általános iskolás április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak, az általános iskolákban is digitális oktatásra állnak át. A közép- és felsőoktatásban is marad a digitális oktatás.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.